Facebook-gründer Mark Zuckerberg kunngjorde natt til onsdag, samtidig med at han ble far for første gang, at han og hans kone Priscilla Chan gradvis skal gi bort 99 prosent av alle Facebook-aksjer de eier, skriver Wall Street Journal.

Og det er ikke akkurat vekslepenger det er snakk om.

Per i dag er ekteparets Facebook-aksjer verdt rundt 45 milliarder dollar, tilsvarende rundt 390 milliarder kroner.

Zuckerberg og hans lege-kone sa samtidig at deres datter skal hete Max.

De to giftet seg i 2012 og har fortalt for en tid tilbake om tre mislykkede svangerskap. Gleden over at lille Max kom til verden er derfor stor, skriver NTB.

Brev til den nyfødte

I et rørende brev til sin nyfødte datter, forteller Zuckerberg hvor mye hun betyr for dem.

– Moren din og jeg finner ikke ord for å beskrive hvilket håp du gir oss for framtida. Ditt nye liv er fullt av løfter, og vi håper at du blir lykkelig og frisk, slik at du til fulle kan utforske det, skriver han.

Pengene skal doneres gjennom en ny veldedighetsselskap som skal hete «Chan Zuckerberg Initiative», som først og fremst skal gi støtte til personlig læring, kurere sykdommer, koble mennesker sammen og bygge sterke fellesskap, skriver Zuckerberg i det lange brev til datteren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Her er USAs superrike «ungdommer» som skapte alt selv


Kan hun ta livet av Spotify?

Facebook beordres til å stanse sporing av nettbrukere