Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Donut-kuler fylt med mangocurd

Nanbrød passer til alt – kanskje aller best til dessert
Oppskrift på donut-kuler fylt med mangocurd

Oppskrift på donut-kuler fylt med mangocurd

-
+

Donut-kuler

  • 15.00 g fersk gjær
  • 250.00 g hvetemel
  • 4.00 g salt
  • 175.00 g kjernemelk (evt. melk/fløte blandet 50/50)
  • 2.00 stk egg
  • 75.00 g sukker
  • 85.00 g smør
  • 1.00 ts kanel

Mangocurd

  • 240.00 g sukker
  • 4.00 stk egg
  • 2.00 dl mangopuré
  • 250.00 g smør

Slik gjør du

  • Varm opp væsken til 37 grader.
  • Tilsett gjær, sukker og væsken i en eltebolle og rør godt sammen. La blandingen stå i romtemperatur i 15 minutter.
  • Vei opp alt det tørr og ha i. Elt deigen i ti minutter.
  • Tilsett smøret og elt i åtte minutter til.
  • La deigen heve til dobbelt størrelse.
  • Rull deigen ut til en pølse og del den opp til emner i passende størrelse.
  • Rull ut små boller, sett de på et brett igjen og la dem heve igjen (fra 30 minutter til én time).
  • Frityrstek bollene på 160 grader til de er gylne og brune.
  • Legg de ferdige donutene på en tallerken med papir, slik at overflødig olje får renne av.
  • Rull i sukker og fyll med mangocurd. Server.

Slik gjør du

  • Miks sammen sukker, egg og mangopuré i en bolle. Pisk godt sammen med en håndvisp.
  • Lag et vannbad (ha vann i en kjele og la det småkoke).
  • Ha bollen i vannbadet og rør. Pass på at det ikke kommer vann i røren.
  • Rør rundt til røren blir tykk. Den må ikke bli varmere enn 80 grader.
  • Kutt opp smøret i terninger.