Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vegetarisk moussaka

To middager i én: pasta med tomatsaus og vegetarisk moussaka
Vegetarisk moussaka av Christopher Davidsen - oppskrift

Vegetarisk moussaka av Christopher Davidsen - oppskrift

-
+

Tomatiserte grønnsaker

  • halvparten av tomatsausen fra forrige oppskrift
  • 1.00 stor kepaløk, finhakket
  • 1.00 grønn chili, finhakket
  • 2.00 auberginer, i terninger
  • 2.00 paprika, i strimler
  • 5.00 champignoner, i terninger
  • 1.00 bunt vårløk, i skiver
  • 1.00 ts paprikapulver
  • 1.00 ts kanel
  • 1.00 ts allehånde
  • 1.00 ts kummen
  • 1.00 potte koriander, hakket
  • rapsolje
  • salt og pepper

Potetkrem

  • 2.00 kg mandelpoteter, skrellede
  • 7.00 dl melk
  • 3.00 dl fløte
  • 50.00 g smør
  • 5.00 hvitløksfedd
  • 10.00 kvister timian
  • 5.00 ss muskat
  • 100.00 g ost
  • salt

Morneysaus

  • 25.00 g smør
  • 25.00 g mel
  • 5.00 dl h-melk
  • 250.00 g Jarlsbergost
  • 1.00 ts muskat

Slik gjør du:

Tomatiserte grønnsaker

Stek alle grønnsakene i olje sammen med krydderne. Ha i tomatsausen og kok opp, smak til med salt og pepper.

Potetkrem

Varm smør, fløte og melk med hvitløk og timian. Sil av og rør inn i varme poteter. Smak til med salt og pepper.

Morneysaus

Smelt smøret. Ha i mel, visp godt sammen og fres på lav temperatur i noen minutter. Ha i litt og litt av den varme melken. Pisk underveis. La sausen få et oppkok mellom hver gang, og la den småkoke i minimum ti minutter. Riv osten og ha den i. La smelte under omrøring. Smak til med salt, pepper og muskat. Avkjøles.

Legg alt lag på lag i en ildfast form til den er toppet, riv over litt jarlsbergost. Stek i forvarmet ovn på 200 grader i cirka 30–40 minutter. Topp med crème fraîche og revet parmesan. Server gjerne en god salat til – med tomater, oliven og fetaost.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen