Penroses
Med denne oppskriften vant Lee Miller førstepris i en smørbrødkonkurranse arrangert av The Norwegian Food Centre i London for å promotere Norge. Premien var en norgestur.
Slik gjør du
- Skjær forsiktig bort stilken fra hver sopp. (Ikke dra den ut, for da kollapser champignonen når du koker dem. )
- For at soppen skal holde seg saftig, sauter dem i olivenoljen i en dyp stekepanne, først med den åpne siden ned og så utsiden ned. Tilsett salt og pepper, sitronsaft og madeira/ sherry og la det koke under lokk til soppen er mør, cirka fem minutter. Sett soppen til side for å kjøles ned.
- Fyll så de nedkjølte soppene med lyserosa mousse av foie gras eller kyllingleverpostei.
- Bruk en sprøytepose og lag spiraler/roser.
- Dryss med paprika og plasser de fylte champignonene på ristet brød, med smør og karse.
- Pynt sopp-rosene med noen strimler gulrot.