Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Penroses

– Lee Miller var helt rå til å lage mat. Det ble redningen for henne
Kunstikonet og fotografen Lee Millers oppskrift på smørbrød med foie gras

Kunstikonet og fotografen Lee Millers oppskrift på smørbrød med foie gras

-
+

Smørbrød

  • 16.00 stk Champignon
  • 3.00 ss Olivenolje
  • 8.00 Skiver hvitt brød, ristet
  • 130.00 g Foie gras eller kyllingleverpaté
  • 1.00 ss Sitronsaft
  • Salt og hvit pepper etter smak
  • 4.00 ss Madeira eller sherry

Til pynt

  • Karse
  • Tynne gulrotstrimler
  • Ungarsk paprikapulver

Penroses

Med denne oppskriften vant Lee Miller førstepris i en smørbrødkonkurranse arrangert av The Norwegian Food Centre i London for å promotere Norge. Premien var en norgestur.

Slik gjør du

  • Skjær forsiktig bort stilken fra hver sopp. (Ikke dra den ut, for da kollapser champignonen når du koker dem. )
  • For at soppen skal holde seg saftig, sauter dem i olivenoljen i en dyp stekepanne, først med den åpne siden ned og så utsiden ned. Tilsett salt og pepper, sitronsaft og madeira/ sherry og la det koke under lokk til soppen er mør, cirka fem minutter. Sett soppen til side for å kjøles ned.
  • Fyll så de nedkjølte soppene med lyserosa mousse av foie gras eller kyllingleverpostei.
  • Bruk en sprøytepose og lag spiraler/roser.
  • Dryss med paprika og plasser de fylte champignonene på ristet brød, med smør og karse.
  • Pynt sopp-rosene med noen strimler gulrot.