Credos Heidi Bjerkan lager enkle retter med asiatisk og nordisk vri. Her er Trøndersk gyoza. Foto: Øystein Lie

En salt oppkvikker

Tekst
Trondheim

– Jeg burde kanskje ha flyttet til Japan, sier Heidi Bjerkan.

Gyoza er den japanske versjonen av dumplings. Dette er en norsk versjon med norske reker og nykål, men det kan jo være med hva som helst, forteller Bjerkan i Jossa, Credo og Vippa.

– Denne retten er kjempegod, og er en av mine favoritter. Gyozaskinn kan kjøpes på enhver Asia-butikk, sier hun.

Fakta: Heidi Bjerkan

Startet som lærling på Grand, jobbet som kokk på cruiseskipet Queen Elisabeth II og kjøkkensjef på Slottet, før hun startet restaurant Credo i Trondheim. Bjerkan står også bak Vippa på Vippetangen i Oslo.

I «Heidis enkle» viser hun sine enkle og friske retter på Smak.

Gyozaen er stekt i panne.

– Da blir den krispy, sier Bjerkan.

Retten er laget ved hjelp av soyasaus, østersaus, epleedikk, ingefær, stjerneanis og ristet, sort pepper – og gir en salt opplevelse.

– Jeg elsker lakris. Derfor har jeg stjerneanis i. Jeg vet ikke hva jeg skal kalle sausen, men jeg finner sikkert på noe, sier Bjerkan.(Vilkår)

-
+

Trøndersk gyoza

  • 400gfrosne eller ferske reker
  • 0.50stknykål eller kinakål
  • Gyosaskinn
  • 1dlsoyasaus
  • 2ssøsterssaus
  • 2ssepleeddik
  • 2ssstjerneanis
  • 2stkcentimeter ingefær
  • 10stksort pepper
  • 3sssolsikkeolje

Slik gjør du

  • Rens rekene og hakk de opp i små biter. Varm kålen i en stekepanne for å få den litt mykere slik at det blir enklere å forme gyosaen. Smakes til med litt salt.
  • Rist stjerneanis og sort pepper i stekepannen før det blandes sammen med soyasaus, østerssaus, epleeddik og ingefær.
  • Følg bruksanvisningen på gyosapakken. Stek så gyosaen i en stekepanne med litt solsikke olje i 30 sekunder, hell oppi vann og steam de i 3 minutter. Dette for å få en krispy overflate.

Anbefalte videoer