Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Med dette som jobbkantine, er det fristende å bli gründer

Tekst
Foto
Første mosebokstav. Det aller første du ser i bakgården til Mesh er en gigantisk M satt i mose.

Første mosebokstav. Det aller første du ser i bakgården til Mesh er en gigantisk M satt i mose.

Oslos startupmekka Mesh serverer fristende lunsj i byens mest trendy bakgård.

– Jeg har ikke fått med meg hva Mesh egentlig er, jeg, innrømmer Pepper.

Lunsjfølget møtes av en gedigen M satt i mose på andre siden av den sjarmerende bakgården i Oslo.

– Det er vel en slags «kreativ hub»? prøver Salt, og gestikulerer gåsetegnene.

For noen år siden ble bakgårdsnattklubben Fugazzi omgjort til denne inkubatoren for nyoppstartede bedrifter. I vinduene som omflakker gårdsrommet kan en skimte folk som sitter og jobber med et eller annet innovativt innen teknologi eller kreative bransjer, fra sin kontorplass i gründerkollektivet Mesh Community.

Fakta: Mesh Food & Wine Bar

Tordenskiolds gate 3, Oslo

meshnorway.com

 

Meny: ★★★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★★★

Service/Effektivitet: ★★★★

Pris: ★★★★★★

Totalt: 24

 

Smakfullt i Oslos startup-sentral

Rimelige fristelser

Hjertet av dette delingsøkonomiens techmekka er bakgårdsrestauranten – eller Mesh Food & Drink Bar, som den heter. Menyen er fristende og enkel: The Salad, The Risotto, The Pasta, The Roll, The Fish og The Meat, foruten dagens rett. Alt er rimelig priset fra 90 til 145 kroner.

– Men er det meningen at vi skal gå bort og bestille?

Ingen kommer til bordet for å høre hva Salt og Peppers valg har falt på. Det ser ut til at bare én servitør betjener den halvfulle bakgården. Til deres forsvar har Mesh en egen «In a hurry»-meny skreddersydd travle lunsjgjester: Tre faste sandwitcher og en dagens. I tillegg byr menyen på småretter som zeitgeist-dillen grønnkålschips – eller kale chips på den hel-engelske menyen.

– Jeg går bort, jeg, sier Salt.

Servitøren som tar imot bestillingen er småstresset, men hyggelig. Snart dukker en ekstra kollega opp, og betjeningen går raskere. Ferskt brød kommer på bordet umiddelbart.

Crunchy og godt. Salaten med kyllingconfit, syltet rødløk og chipotledressing er en delikat og balansert smaksbombe.

Crunchy og godt. Salaten med kyllingconfit, syltet rødløk og chipotledressing er en delikat og balansert smaksbombe.

Nordisk minimalisme

– Stedet har en stimulerende atmosfære, sier Pepper og tar en slurk av Söbogaard-saften.

Interiøret er gjennomsyret av tidsriktig nordisk designtankegang. Veggene har flekker av eksponert murstein, i taket henger industrielle taklamper og bordene i lyst treverk er minimalistiske og flotte – men vakler irriterende mye.

Flittige og velkledte studenter kikker stumt inn i macbookene sine, drikker te fra glassylindre med korkbunn. På bordet ved siden av Salt og Pepper sitter to kolleger, én i dress og en mer uformell.

– De to der har brukt ordet «gründer» syv ganger allerede, hvisker Pepper.

Les også: Nysgjerrig på hvilken vinbar som er Oslos beste? Se Smaks store Vinbartest

Crossover-kræsj

Snart kommer maten fra kjøkkenet, som gjestene har fullt innsyn til gjennom et stort vindu. Salt har bestilt kjøttet, en liten, men godt grillet svinekotelett med mild røyksmak.

– Nå fikk jeg en skikkelig sommerfølelse!

Som tilbehør fulgte en nydelig cassoulet med dype grønnsakssmaker og bønner med tyggemotstand. Crossover-kontrasten blir dessverre altfor stor til den chilisterke kimchien på andre siden av skålen.

– Nydelig, begge deler, men de passer ikke sammen. Er det blitt en litt for slitt og krampeaktig gimmick at man skal få kimchi som tilbehør overalt? bemerker Salt.

Peppers salat med kyllingconfit er derimot perfekt balansert. Store biter av fettete og crunchy kylling får en frisk motvekt i syltet løk, og den røkte chilismaken i chipotle-dressingen gjør salaten smaksrik, uten at det bikker over.

Les også: Her frister det å spise all maten én gang til: De sa de skulle lage gatemat, men Hippolati er et forfinet møte mellom gourmetmat og kulinariske gimmicker.

Søt avslutning

– Porsjonene er ganske perfekt for lunsj, men vi har kanskje plass til å dele en dessert?

Salt spør servitøren om bakevarene er hjemmelaget.

– Mesteparten er det, blant annet sjokoladekaken, som er nydelig!

Og det har hun helt rett i. Den lave terten har perfekt browniemyk kjerne og en herlig mørk sjokoladesmak.

– Hadde det ikke vært digg å jobbe i en ung og raskt voksende oppstartsbedrift? Kjøre noen Uber-turer på kveldinga for å få endene til å møtes, leie ut rom på Airbnb for å få råd til kontorplassen her? fleiper Pepper, og tar den siste skjeen med terte.

– Jo, hvis dette er jobbkantinen, er det fristende å bli gründer. Men for min del holder det å late som, om enn i 45 skarve minutter, sier Salt.

For ett år siden visste ikke legene om Morten Schakenda kom til å overleve én natt til. Nå har bakeren i Lom fulltegnede bakekurs og er klar for en ny sommer med kø etter kanelsnurrer.

LES OGSÅ: Den beste dim sum-lunsjen i Oslo(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.