Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

I overkant dyr lunsj på Briskeby

Tekst
Stål og betong i en gammel transformatorstasjon holder fortsatt stilen etter 15 år. Foto: Øivind Haug

Stål og betong i en gammel transformatorstasjon holder fortsatt stilen etter 15 år. Foto: Øivind Haug

Lunsjguiden: Men maten på Bølgen&Moi er både solid og velsmakende.

Det var nesten umulig å komme inn. Køen ved hovmesterplassen var lang og stillestående, og da Pepper klarte å komme frem, hadde ingen notert bestillingen om et bord for to. Det var heldigvis plass midt i den travleste førjulstiden der firma etter firma satt benket ved betonglangbordene for å spise juletallerken.

Biffsmørbrød med avocadokrem og estragonmajones. Foto: Øivind Haug

Bølgen & Moi Briskeby var noe av det kuleste i Oslo da restauranten åpnet for 15 år siden. De siste årene har restauranthuset i den gamle transformatorstasjonen  levd en mer diskret tilværelse som lokalstue for beboere og folk som jobber i området.

Fakta: Bølgen & Moi Briskeby

Løvenskioldsgate 26, Oslo
Telefon: 24 11 53 53
bolgenogmoi.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★★
Miljø: ★★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★
Pris: ★★★
Totalt: 22

Dyrt, men saftig burger

Frokost, lunsj og brunsj

Med frokostbuffet, søndagsbrunsj, brasserie, cocktailbar og pizzaovn har restauranten mange bein å stå på. Det har menyen også, som hadde fått et diskret julepreg uten å kutte ut helårsretter omelett og chevre-salat, samt over 20 år gamle klassikere fra Bølgen & Mois første restaurant på Høvikodden: Fiskesuppe og en saftig hamburger oppkalt etter fotograf Dag Thorenfeldt. Ikke nyskapende, men noe for enhver.

Vi ble vartet opp av opptil flere blide og energiske servitører som gjorde sitt for at gjestene skulle ha en god opplevelse denne travle dagen og fikk oss nesten til å glemme den litt krevende starten i døren.

Les også:Smalhans, den før så populære bydelsrestauranten på St. Hanshaugen, er på vei i hundene.

Mye smak

Mens gjestene på nabobordet fikk servert juletallerkener med blekgrå ribbe, hadde vi valgt hamburgeren og et entrecotesmørbrød på focaccia.

- Vi vant, sa Pepper, som i tillegg til burgeren med bacon, ridderost og estragonmajones hadde bestilt pommes frites med trøffel og parmesan. Selve burgeren var akkurat passe i størrelsen og hadde god, saftig konsistens, og tilbehøret en dekadent eksplosjon av fett, salt og syre flankert av estragonmajones - sannsynligvis noe av det beste Oslo har å by på for de som vil pleie en dagen-derpå-hang til fett og salt.  Men den var god også uten en fest i forkant. Det som likevel var høydepunktet var pommesfritesene, som med en tydelig trøffelsmak var nesten potetgullsprø utepå, og luftige og myke på innsiden.

 

To like sauser

Snodig nok gikk estragonmajonesen i burgeren igjen i entrecôte-sandwichen, et åpent smørbrød med salat og kjølig, lysgrønn avocadokrem på myk focaccia. Det smakte godt, men var  litt rart med tanke på at begge menyens kjøttretter dermed fikk et preg av biff med bearnaise.

Tempoet på serveringen var helt greit, men hvert møte med servitørene var som sagt hyggelig og entusiastisk.

Salat med bakt chèvre til lunsj. Foto: Øyvind Haug

Salat med bakt chèvre til lunsj. Foto: Øyvind Haug

 

Dyr lunsj

Vi vurderte dessert, men her hadde julen satt et større preg på menyen enn blant hovedrettene, og vi valgte derfor bort riskrem og cognaclapper med multer til fordel for en liten konfektbiter til den nette sum av 25 kroner stykket. Det er i overkant dyrt.

Det var også lunsjen i sin helhet. Salt og Pepper spiste hver sin hovedrett og delte en flaske Ringi eplemost, en mineralvann og drakk hver sin kaffe i tillegg til den ene konfektbiten. Sluttregningen kom på 770 kroner - såpass at det er mer fristende å besøke stedet på andres regning enn å betale selv uten at det er en anledning, for fantastisk var det ikke.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.