Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

no_topic

Aksjefondssparingskalkulator

Aksjefond passer spesielt godt til langsiktig sparing. Se hvor mye et fast sparebeløp i aksjefond stiger i verdi.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kalkulatoren tar hensyn til de spesielle skattereglene som gjelder for aksjefond. Det er avkastningen utover det såkalte skjermingsfradraget som blir skattlagt med 28 prosent. Skjermingsfradraget vil i praksis omtrent halvere skatten med normale forutsetninger.

En krone om 30 år, er ikke det samme som en krone i dag. For å få et riktig bilde av sp#229en, må sluttverdien oppgis i dagens pengeverdi.

Forkl#229 til feltene
Sparebeløp per termin
er kronebeløpet du ønsker å spare per gang.

Antall spareterminer kan være 1, 2, 4 og 12 spareterminer i året.

Antall spareår er hvor lenge sp#229en skal vare.

Årlig inflasjon i spareperioden brukes til å regne om fremtidige pengeverdier til dagens pengeverdi. Det er naturlig å bruke 2,5 prosent fordi dette er styringsmålet til Norges Bank.

Risikofri rente i spareperioden er den avkastningen du kan få uten noen risiko.

Forventet årlig meravkastning er det du forventer at aksjemarkedet skal gi i ekstra avkastning i forhold til risikofri rente. Hvis du tror at aksjefondet vil gjøre det bedre enn markedet, kan du legge inn en høyere meravkastning.

Årlig forvaltningskostnad i aksjefondet: Kostnadene i fondet går til direkte fradrag i fondets avkastning. Hvis fondet gjør det likt med markedet, og har et årlig forvaltningsgebyr på 2 prosent, vil også avkastningen bli 2 prosent dårligere.

 

Sjekk også: Pensjonssparekalkulator