Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 2,3 prosent i januar. De siste 31 årene har børsen i snitt steget med 3,3 prosent i januar, og har i år således gjort det mye svakere enn gjennomsnittlig.

Hele vinteren og våren er en statistisk god periode på Oslo Børs, med en oppgang på 11,0 prosent fra nyttår og frem til begynnelsen av juni. Hvis dette slår til i år, står vi foran en svært hyggelig periode for investorene.

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Hausseindeksen indikerer at optimismen blant de langsiktige investorene stadig er høy og en videre oppgang innenfor trendkanalen indikeres. Indeksen har god støtte rundt 500 poeng på lang sikt, mens det er noe motstand ved 565 poeng.

God kjøpsinteresse

Blant de største selskapene på Oslo Børs er de fleste teknisk positive. De tekniske analysene indikerer at selskapene er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er god. Noen selskaper nærmer seg imidlertid kritiske nivåer. Brytes disse, vil det signalisere en svakere utvikling fremover.

Lakseoppdretteren Marine Harvest ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Kursen har falt tilbake den siste uken og nærmer seg støtten i overkant av 70 kroner. Aksjen er positiv på volumutvikling og en videre oppgang på både kort og lang sikt indikeres. Brudd under 70 kroner vil imidlertid være et svakhetstegn. Marine Harvest er positiv på innsidehandler.

Lite motstand i DNB

Storbanken DNB ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Aksjen har stadig nådd nye rekordnoteringer og det er lite motstand over dagens nivå. De siste par ukene har imidlertid kursen reagert ned og ligger nå nær gulvet i kanalen og den kortsiktige støtten ved 103 kroner. En oppgang på både kort og lang sikt indikeres. Et eventuelt brudd under 103 kroner vil imidlertid signalisere en økende pessimisme og en videre svak utvikling i aksjen.

Teleselskapet Telenor har lenge vist en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal, men etter nedgangen de siste par ukene er gulvet i trendkanalen brutt. I første omgang indikerer dette en svakere stigningstakt. Aksjen er imidlertid nå oversolgt og det ligger støtte rundt 128 kroner der det tidligere har vært handlet mye aksjer. Dette bør gi en reaksjon opp. Hvis i stedet kursen skulle fortsette ned og bryte støttenivået, vil det signalisere videre nedgang mot neste støtte ved 115 kroner.

Riggselskapet Seadrill ga salgssignal fra en dobbel-topp-formasjon i midten av november, da støtten ved 262 kroner ble brutt. Aksjen ligger i en fallende trendkanal på kort til mellomlang sikt. Volumutviklingen er negativ, noe som indikerer at selgerne er aggressive, samtidig som kjøperne er passive, og en videre nedgang for riggselskapet indikeres. Seadrill har nå støtte i overkant av 200 kroner.

Geir Linløkken er forskningssjef i Investtech(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.