For tre måneder siden hadde konseptbilen BMW Zagato Coupé premiere. Nå er taket fjernet, og BMW og Zagato viser resultatet av sitt siste samarbeid.

Les også: Har du sett penere BMW?

Dette er BMW Zagato Roadster som ble vist frem under den eksklusive bilutstillingen i Pebble Beach, California. Bilen skal ha blitt laget på bare seks uker etter de positive reaksjonene som Coupé-modellen ble møtt av.

 

- Det var kun ekspertisen fra begge selskapene på å bygge høykvalitets enkeltstående biler som gjorde det mulig å bli ferdig med bilen etter planen, og viser enda en gang det fabelaktige samarbeidet, sier Adrian van Hooydonk, sjefdesigner for BMW i en pressemelding.

Og for de som måtte lure: det er visstnok ikke bare å kappe taket av coupéen.

- Denne bilen er ikke designet bare som en elegant cabriolet, men også som en maskulin og ekstremt dynamisk sportsbil som gir en kraftfull kjøreopplevelse, sier Zagatos sjefdesigner Norihiko Harada.

Og kjøreopplevelsen er sikkert spesiell, akkurat som på BMWs roadster Z4, sitter man langt bak mot bakhjulene, med et langt panser foran seg.

Les test av toppmodellen av BMWs roadster Z4: Morobilen uten M

 

Fra siden ser man klare likhetstrekk med både Coupé-versjonen, og enkelte av BMWs modeller.

Et særegent trekk med denne bilen er veltebøylene, som designerne visstnok skal ha hentet inspirasjon fra en flyvinge og som gir bilen særpreg.

Interiøret er preget av brunt skinn som strekker seg fra instrumentpanelet, på dørene og også på de før nevnte veltebøylene.

Bilen kommer neppe i produksjon, men elementer kommer garantert til å komme på produksjonsmodeller fra BMW.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.