Sammen med den italienske karosseridesigner og - byggeren Zagato har BMW laget denne konseptbilen som ble vist for første gang nå i pinsen.

BMW Zagato Coupé ble vist under den eksklusive bilutstillingen Concorso d'Eleganza Villa d'Este som avholdes hvert år ved den italienske Comosjøen.

 

Eksklusiv utstilling
På samme bilutstilling ifjor viste BMW også et spennende konsept, nemlig en hyllest til fortiden i 328 Hommage. Les mer her: BMW hyller fortiden.

Selv om kanskje den mest kjente bilen fra fjorårets utstilling var Aston Martins samarbeid med, nettopp, Zagato; Bilkunst fra Aston Martin.

Aston Martin V12 Zagato er satt i en begrenset produksjon på 150 biler, hvorav visstnok èn kommer til Norge.

Lang historie
BMWs forbindelser med Zagato er langvarige, og har resultert i flere modeller som BMW 3200 Michelotti Vignale (1959), BMW 700 (1959), BMW 3200 CS Bertone (1962) og BMW M1 (1978). BMWs nåværende sjefdesigner Adrian van Hooydonk er også venn med både Zagatos sjefdesigner Norihiko Harada, og ikke minst Andrea Zagato, som er tredje generasjon i det familiedrevne selskapet.

 

BMW nevner ikke at denne bilen skal i produksjon, men den er laget for å kjøres på gaten, og klar for serieproduksjon, så vi kan jo håpe.

BMW-en er i hvert fall fornøyd med bilens oppførsel på bane og vei. Den har jo likhetstrekk med Z4, men det røpes ikke noen tekniske detaljer om bilen. Svenske Auto Motor & Sport antar at drivlinjen stammer fra Z4 sDrive35i, noe som tilsier bra med ytelser. Treliters rekkesekser med 340 hestekrefter er ikke til å kimse av.

Les test av BMW Z4 SDrive35iS: Morobilen uten M

Så gjenstår det bare å krysse fingrene for at den settes i produksjon, for en så pen BMW er det lenge siden vi har sett.

Store bilder:



 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.