Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Volvo XC60 og syv andre bilmodeller gjør det svært bra i fersk kollisjonstest. Foto: Euro NCAP
Volvo XC60 og syv andre bilmodeller gjør det svært bra i fersk kollisjonstest. Foto: Euro NCAP les mer

Motor

Årets tryggeste er en Volvo

Volvo XC60 er en av de sikreste bilene som er testet av Euro NCAP. Syv andre biler gjør det også svært bra i fersk kollisjonstest.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Volvo XC60 er kollisjonstestet og blir den foreløpig sikreste bilen testet av Euro NCAP i 2017. Bilen betegnes som like bra som sin storebror XC90 som ble teste i 2015.

Beskyttelsen for voksne er nær perfekt med 98 prosent. Det er ett prosentpoeng mer enn XC90. I tillegg har bilen en masse assistentsystemer som gir den 95 prosent for sikkerhetsutstyr også. Det er riktignok ned fra XC90s 100 prosentscore i samme kategori.

Les DNs test av Volvo XC60: Volvo i vinden

–Det er selvsagt fint å se at Volvo og deres like bygger biler som får nesten toppscore på noen felter i vår test, og det demonstrerer hvorfor Euro NCAP må fortsette å stille høyere krav. Neste år vil vi se nye tester og enda tøffere krav for å oppnå fem stjerner. Men det er i massemarkedet at bilene virkelig påvirker veisikkerheten i fremtiden og produsenter som Nissan, Ford, Seat og Volkswagen bør gratuleres for å demokratisere sikkerhet ved å gjøre høyteknologiske sikkerhetssystemer tilgjengelig på sine småbiler. Vi forventer at Renault som er salgsleder i segmentet med Clio, snart følger etter, sier Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP i en pressemelding.

Småbilklassen følger etter de dyrere delene av markedet. Og i bestselgersegmentet følger den nye Volkswagen Polo i hjulsporene til Nissan Micra, Ford Fiesta og Seat Ibiza med sikkerhetssystemer som automatisk nødbrems. Også Seat Arona har denne funksjonen.

Småsuvene Volkswagen T Roc, Skoda Karoq, Mitsubishi Eclipse Cross og Opel Crossland X samt Citroën C3 Aircross får alle sammen fem stjerner i testen. Kun de to sistnevnte kommer uten automatisk nødbrems i Europa, men oppnår likevel toppkarakter med andre sikkerhetssystemer.

–Crossland X har automatisk nødbrems som standard i Norge, opplyser informasjonssjef Stein Pettersen i Opel Norge.(Vilkår)

Her er de siste resultatene fra Euro NCAP:
Bilmodell Stjerner Sikkerhet for voksne Sikkerhet for barn Sikkerhet for fotgjenger Sikkerhetsutstyr
Citroën C3 Aircross 5 85 % 82 % 64 % 60 %
Mitsubishi Eclipse Cross 5 97 %
78 %
80 %
71 %
Opel Crossland X 5 85 % 84 % 62 % 57 %
Seat Arona 5 95 %
80 %
77 %
60 %
Skoda Karoq 5 93 %
79 %
73 %
58 %
Volkswagen T Roc 5 96 %
87 %
79 %
71 %
Volkswagen Polo 5 96 %
85 %
76 %
59 %
Volvo XC60 5 98 %
87 %
76 %
95 %
Privat Euro Ncap Kollisjonstest Volvo Volkswagen Citroën Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.