Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Tet av Geneva Touring L

Geneva Touring L er en meget god DAB+ bordradio. Foto: Geneva
Geneva Touring L er en meget god DAB+ bordradio. Foto: Geneva les mer

Teknotesten

Elegant reiseradio

Den koster litt mer, men for de som er opptatt av god lyd, er Geneva-radioen det beste valget.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Geneva Touring L

  • FM/DAB/DAB+ radio
  • Bluetooth-strømming
  • Linjeinngang
  • Seks forhåndsinnstillinger
  • Hvit, rød, sort eller brun
  • 30 timers batteritid
  • 23,5 x 14,9 x 17,6 cm
  • Web: neby.no
  • Pris: 3.495 kr

Pluss
Godt balansert lydbilde med fokusert mellomtone og fyldig bass. Enkel å bruke, lang batteritid og utsøkt kvalitet.

Minus
Dårlig lesbarhet i sollys på skjermen, ingen værtetting.

Vis mer

Et par hakk opp fra de generiske radioene som man finner hos alle elektrobutikker, finner man Geneva. Litt dyrere, litt annerledes design, og i dette tilfellet - en skamløs flørt med 60-tallets transistorradioer.

Geneva Labs har på et 10-år klart å etablere seg i premium-markedet med stilrene radioer i Bauhaus-design. Men reiseradioene deres, eller de bærbare, har ikke fått samme oppmerksomhet. Det kan endre seg med Geneva Touring L. En batteridrevet reiseradio med Bluetooth, som ser ut som den er fra 60-tallet.

Reiseradioen, la oss bare kalle den det, minner om både Tandberg, Braun og Bang & Olufsens gamle reiseradioer, og er storebror til Touring S. Som vi nylig testet.

Mens den knøttlille S-modellen er perfekt når størrelse betyr noe - den går for eksempel ned i en liten reiseveske og tar ikkeno plass på nattbordet, er L-modellen nesten et helt anlegg alene.

Da mener jeg ikke at du endelig kan hive ut det gamle stereoanlegget, men den er et meget spennende alternativ til en Bluetooth-høyttaler. Ikke bare fordi den har Bluetooth, men fordi den i motsetning til mange reiseradioer med FM og DAB, lyder forbasket godt.

Bærbar, men ikke sprutsikker

Geneva oppgir batteritiden til 30 timer, det er et konservativt anslag, for på moderat volum spiller den litt lengre. Den har ikke noen værtetting og du kan ikke styre den med en Geneva-app. Den støtter heller ikke multirom, og for enkelte er seks stasjonsforvalg på radio i minste laget.

Men den er meget lekkert bygget, med aluminium trukket i sort, hvitt, rødt eller - vår favoritt - Cognac-brunt kunstskinn.

Et bærehåndtak rekker over hele bredden, og den lades med en medfølgende USB-kabel og lader.

Geneva Touring L er den beste reiseradioen vi har testet, så langt. Den kombinerer en solid konstruksjon med tiltalende design og bedre lyd enn man finner andre steder. Hadde den vært sprutsikker og en skjerm med bedre lesbarhet i sollys, hadde den vært perfekt. Perfeksjon finnes ikke i denne klassen, men Geneva-radioen er farlig nærme.

Les hele testen på lydogbilde.no

Les testen av Touring S her.(Vilkår)

Privat Tester Lydtest DAB Geneva Teknotesten
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.