Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Test av Denon Heos AVR.

Denon Heos AVR er hjertet i Denons hjemmekinosystem. Foto: Denon
Denon Heos AVR er hjertet i Denons hjemmekinosystem. Foto: Denon les mer

Teknotesten

Hjemmekino via bakveien

Hvis du gyser ved tanken på en stor kloss av en surroundreceiver med en ormegård av kabler over gulvet, har Denon et mer diskré alternativ.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

HEOS AVR / HEOS 1 / HEOS Subwoofer

  • Forsterkereffekt: 5 x 50 W i 8 ohm, 5 x 100 W i 4 ohm.
  • Innganger: HDMI x 4, digital x 2 (optisk/RCA), line (stereo RCA), AUX (3,5 mm stereo-minijack).
  • Utganger: HDMI, høyttalere x 5 (banan/skrueterminal), subwoofer (RCA)
  • Trådløst: wi-fi, Bluetooth, HEOS multirom
  • Web: hifiklubben.no
  • Pris: 18.892 kr

Pluss
Lekker design, trådløs overføring til bakkanaler og subwoofer. Innebygget mottager for strømmetjenester.

Minus
Ingen Dolby Atmos-support. Kun 5.1-kanaler. Ingen automatisk romtilpasning av høyttalerne. Frontkanaler krever fortsatt kabel.

Vis mer

Mange drømmer om å innrede stuen med fullblods kinolyd, stoppes imidlertid ved synet av en kjempekloss av en surroundreceiver og tilhørende høyttalere. Og så følgende ultimatum: – Den tingen der kommer ikke inn i mitt hjem!

Hjertet i systemet er receiveren Heos AVR. Der den først gjør seg bemerket, er på designsiden, som er markant annerledes: Fronten er helt metallblank, bortsett fra en enkel stor volumknapp, og en LED-indikatorstripe nederst som forteller om enhetens status. Den titangrå fronten er «knekt» i en skjev vinkel.

Innebygget multirom

Trofaste lesere av Lyd & Bilde er allerede kjent med Heos-navnet, da det benyttes på Denons serie av trådløse multiromshøyttalere. Og receiveren kan integreres med andre enheter fra serien. Har du et par Heos 1, 2 eller 3 multiromshøyttalere, kan de med få trykk i mobilappen integreres i hjemmekinoanlegget.

Akkurat som de andre apparatene i Heos-serien har AVR innebygget adgang til et rikholdig utvalg av strømmetjenester, deriblant Spotify, Tidal, Deezer og internettradio fra Tunein. Det er (selvfølgelig) trådløs wi-fi-forbindelse, men man kan også velge Ethernet.

Selv om Denons hjemmekinoprodukter ikke er av de styggeste er det ikke sikkert alle ønsker å har dem fremme på denne måten. Foto: Denon

Lett å leve med

Målet med Heos AVR har vært å lage et surroundsystem som er lett å bruke, og det har de lykkes med. Når de (mindre) utfordringene i oppsettet er overstått, er det å legge en film i Blu-ray-spilleren, eller få god lyd til tv-en, et spørsmål om et enkelt trykk på en knapp på den meget oversiktlige fjernkontrollen. Da er det full hjemmekino i stuen

Konklusjon

Heos AVR er et lekkert og radikalt annerledes designet surroundprodukt til de som gjerne vil ha mange kanaler, men vil være fri for vanskeligheter og kabeltrekk. De trådløse bakhøyttalerne og subwooferen supplerer receiveren godt, både funksjons- og designmessig. Men spørsmålet er om Denon har plassert seg mellom to stoler? Det må fortsatt være en sort boks i reolen, og det er bare tre ut av mange kabler man er fri for – mens man får behov for to ekstra strømkabler. Samtidig vil utgangseffekten og antall kanaler bli en begrensing hos de mer fanatiske filmentusiastene. Spesielt mangelen på høydekanaler til Dolby Atmos – selv om antall utgivelser i dette formatet fortsatt er begrenset. Har du allerede et multiromssystem med et par trådløse Heos-høyttalere og en ditto subwoofer, stiller saken seg annerledes. Da er det nemlig bare å sette opp receiver og fronthøyttalere, og fortelle Heos-høyttalerne at de nå må opptre som en del av et hjemmekinoanlegg.

Les hele testen på lydogbilde.no(Vilkår)

Privat Tester Lydtest Denon Multirom Hjemmekino Teknotesten
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.