Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Aspark Owl vekket oppsikt under utstillingen i Frankfurt. Foto: Embret Sæter
Aspark Owl vekket oppsikt under utstillingen i Frankfurt. Foto: Embret Sæter les mer

Motor

Super-elbil skal gjøre null til 100 på to sekunder

Elbilen Aspark Owl blir sannsynligvis den kjappeste «ugla» i verden.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Frankfurt, Tyskland: Med det noe underlige og ikke minst misvisende modellnavnet Owl, skal det japanske merket Aspark erobre tittelen som verdens raskest akselererende elbil.

Null til 100 km/t er nemlig anslått til å gå unna på to sekunder. Til sammenligning gjør en Bugatti Chiron samme øvelse på 2,4 sekunder, men den er da heller ikke en elbil. Tesla Model S P100D gjør øvelsen på 2,7 sekunder, mens super-elbilen Rimac Concept_One bruker 2,5 sekunder på å nå 100 km/t.

Dørene er selvsagt ikke av den normalhengslete typen. Foto: Newspress

I tillegg til elektriske motorer som skal yte rundt 1000 hestekrefter, er bilen lett. Veldig lett. Vekten er oppgitt til 850 kilo, hvorav chassiset i karbon kun veier 50 kilo. Bilen har plass til to, og farten vil vi tro merkes ekstra godt ettersom man sitter kun ni centimeter over bakken. Hele bilen er ikke mer enn 99 centimeter høy, eller rettere; lav. Det er lavere enn Ford GT40 og Lamborghini Aventador.

Toppfarten er oppgitt til 280 km/t og rekkevidden er oppgitt til 150 kilometer. Dette er altså en slags elektrisk super-by-bil så lenge du holder deg unna fartshumper.

Her kan du lese DNs test av en elbil som passer bedre i byen, og de fleste lommebøker: Fem år forsinket
Det japanske selskapet Aspark startet med utviklingen av denne bilen i 2014. Foto: Newspress

Tallene skal man selvsagt ta med en liten klype salt, og på oversikten over de tekniske detaljene, står det at ytelsene er anslått til når bilen skal ut i salg, uten at noen dato eller årstall antydes noe sted. Det merkets representanter sa på standen under bilutstillingen i Frankfurt, der bilen hadde sin verdenspremiere i forrige uke, var at det visstnok var en fungerende prototyp i Japan, i tillegg til bilen som ble vist i Tyskland. (Vilkår)

Privat Bilutstillingen i Frankfurt Superbil Aspark Nye biler Elbiler Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.