Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
25 slike elektriske busser skal fra 2019 gå i rute i Trondheim. Foto: Volvo
25 slike elektriske busser skal fra 2019 gå i rute i Trondheim. Foto: Volvo les mer

Motor

Kjøper inn elektriske busser

Trondheim får Norges største elektriske bussflåte på 35 busser.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Volvo Buss har fått sin største bestilling noensinne på elektriske busser. Tide Buss as har bestilt 25 Volvo 7900 Electric-busser, som skal brukes i Trondheim, skriver Volvo Bussar i en pressemelding. I tillegg til de 25, er også ti elektriske leddbusser kjøpt inn. Med totalt 35 elektriske busser fra operatøren Tide Buss as, får Trondheim Norges største elektriske bussflåte.

Til tross for at Norge har kommet langt på elbiler, er det foreløpig få elektriske busser ute i gatene.

– Elektrifisering av offentlig transport er noe vi tror på, derfor er dette prosjektet svært viktig for oss, vi tror dette prosjektet vil bli et utstillingsvindu – ikke bare i Norge, men i hele Europa, sier Jan Helge Sandvåg, som er teknisk direktør i Tide Buss.

I 2016 beregnet miljøstiftelsen Zero at dersom vi bytter ut halvparten av de 16.000 fossilbussene vi har i Norge med busser som er helt eller delvis elektriske kan vi kutte utslippene med 300.000 tonn. Det tilsvarer utslippene fra mer 100.000 vanlige biler.

De nye elektriske bussene skal tas i bruk på fire ruter i Trondheim, på mellom 12 og 15 kilometer hver, med planlagt igangsetting i august 2019.

– Dette er en milepæl innen vårt langsiktige arbeid med elektromobilitet. Vi er svært fornøyde med at det første omfattende, elektriske bussystemet i Norge, etableres i Trondheim i samarbeid med Tide Buss as. Det er svært oppmuntrende at en rekke av bussrutene i Trondheim nå blir fullstendig elektriske med våre stillegående, eksosfrie elektriske busser, sier Svenn Åge Løkken, som er salgsdirektør i Volvo Buss Norge i pressemeldingen.

Bussene skal hurtiglades via ladepunkter som blir etablert på endestoppene. Energiforbruket til de elektriske Volvo-bussene er cirka 80 prosent lavere enn energiforbruket til tilsvarende dieselbusser.

Volvos elektriske busser er tidligere solgt til byer som Malmö, Luxembourg og Harrogate i England. (Vilkår)

Privat Volvo Trondheim Tide Buss Jan Helge Sandvåg Volvo Buss Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.