Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Motor

Så sikker er Opel Ampera-e

Opel Ampera-e er én av ni modeller som har fått juling for å vise hvor trygg den er.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Oppdatert med presisering fra Opel Norge.

SUV-ene Jeep Compass, Mazda CX-5, Opel Grandland X og Renault Koleos, samt småbilen Ford Fiesta og Mercedes-Benz C-klasse kabriolet får alle toppkarakteren fem stjerner i en fersk kollisjonstest utført av Euro NCAP.

Elbilen Opel Ampera-e, som nordmenn står på venteliste i opptil halvannet år på, oppnår fire stjerner i testen. Ampera-e skuffet med ikke å ha setebelte-varsler for baksetene, noe også Opel Insignia kun har som ekstrautstyr, ifølge Euro NCAP.

Informasjonssjef i Opel Norge, Stein Pettersen, opplyser til DN at beltevarslere er standard på alle utgaver av Insignia som selges i Norge.

Les DNs test av nye Opel Insignia: Stasjonsvognens gjenoppstandelse

–Det er veldig skuffende å se at Opel gjør seg bort med denne enkle og relativt billige, men livreddende teknologien. Hvis passasjerene ikke er tilstrekkelig spent fast, så blir ikke andre sikkerhetssystemer heller like effektive. Vi vet hvor effektive disse påminnelsene er for beltebruk, så dette er et klart tilbakeskritt for Opel, sier Michiel van Ratingen, sjef for Euro NCAP.

Enda en gang viser resultatene at sikkerhetspakkene enkelte biler ikke kommer med som standard, definitivt lønner seg å velge som ekstrautstyr. Både Kia Picanto og Kia Rio gjør det langt bedre med sikkerhetspakke enn uten.

–Euro NCAP presser på for å integrere avanserte teknologier, og produsentene har fulgt bra opp, med nødbremsesystemer på plass i de fleste nye biler. De bør imidlertid ikke glemme det grunnleggende om passasjerbeskyttelse i tilfelle et krasj. Alle passasjerer fortjener å bli like godt beskyttet, enten det er en voksen sjåfør eller et barn som sitter i baksetet. Fjorårets innføring av en testdukke på ti år viser at selv femstjerners biler har potensial for forbedringer, sier van Ratingen.(Vilkår)

Her er de siste resultatene fra Euro NCAP:
Bilmodell Stjerner Sikkerhet for voksne Sikkerhet for barn Sikkerhet for fotgjenger Sikkerhetsutstyr
Ford Fiesta 5 87 % 84 % 64 % 60 %
Jeep Compass 5 90 % 83 % 64 % 59 %
Kia Rio uten
med sikkerhetspakke
3
5
85 %
93 %
84 %
84 %
62 %
71 %
25 %
59 %
Kia Picanto uten
med sikkerhetspakke
3
4
79 %
87 %
64 %
64 %
54 %
54 %
25 %
47 %
Mazda CX-5 5 95 % 80 % 78 % 59 %
Mercedes C Kab 5 89 % 79 % 66 % 53 %
Opel Ampera-e 4 82 % 73 % 75 % 72 %
Opel Grandland X 5 84 % 87 % 63 % 60 %
Renault Koleos 5 90 % 79 % 62 % 75 %

Privat Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.