Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Motor

Nye Leaf dobler rekkevidden

Norges mest solgte elbil Nissan Leaf, kommer i ny drakt, med dobbelt så lang rekkevidde som før.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Saken er oppdatert med pris.

En nyhet mange har ventet på er endelig avduket i Japan. Andre generasjon av Nissan Leaf har fått større batteri på 40 kWh som gir bilen en oppgitt rekkevidde på 380 kilometer. Dagens modell har med 24 kWh batteri en rekkevidde på 200 kilometer.

Endelig er andre generasjon Nissan Leaf avduket. Bilen får en rekkevidde på 380 kilometer. Foto: Nissan

Utseendet er også frisket opp, og ifølge produsenten skal bilen være fullpakket med smart teknologi og den første europeiske Nissan med de første steg i retning av avansert førerassistanse. Bilen kommer først i en såkalt Launch Edition som er relativt velutstyrt versjon med metallic lakk, led-lys, varmepumpe og mer, og har en pris på 283.900 kroner. Dagens toppmodell med 30 kWh batteri koster 275.000 kroner.

Siden bilen kom til Norge i 2011 er det registrert over 33.000 Nissan Leaf, noe som gjør den til den klart mest solgte elbilen her i landet. På verdensbasis er det solgt over 283.000 Leaf siden den kom i 2010. Det er dermed også den elbilen som det er solgt mest av i verden. Den nye modellen vil være i salg i Europa fra januar 2018.

– Den nye Nissan Leaf, med sine lengre rekkevidde kombinert med utviklingen av autonom kjøreteknologi, som Propilot Park og den forenklede kjøringen med ePedal, styrker Nissan sitt lederskap innen elbil så vel som utviklingen av elbilmarkedet globalt. Den bringer også produktfordeler til markedet som vil inkluderes i fremtidige Nissan-modeller, sier Hiroto Saikawa, toppsjef i Nissan i en pressemelding fra selskapet.

Utseendemessig er dette en penere bil enn forgjengeren, etter vår mening. Foto: Nissan

Kjøres med en pedal

Propilot er filskifteassistanse og parkeringsassistanse, mens ePedal lar førerne starte, akselerere, bremse ned og stoppe gjennom fotens belastning på gasspedalen. Når gasspedalen slippes helt, vil de regenerative og friksjonsbaserte bremsene brukes automatisk for å stanse bilen helt. Bilen holdes i denne posisjonen selv i bratte bakker til du trykker på gasspedalen igjen. Bremsepedalen er selvsagt ikke fjernet, i tilfeller der kraftigere bremsing må gjøres.

En ny drivlinje gir en motoreffekt på 110 kW eller 150 hestekrefter, samt et dreiemoment på 320 Nm, noe som skal gi langt raskere akselerasjon enn i dagens generasjon.

Bilen kommer på markedet i januar neste år. Foto: Nissan

Rekkevidden er oppgitt til 378 km på én lading, men mot slutten av neste år skal det komme en versjon som har enda større batteri, ryktene skal ha det til å være omkring 60 kWh, noe som bør gi en rekkevidde i nærheten av hva Opel Ampera-e har, på omkring 500 kilometer.

Les DNs test av Opel Ampera-e: Garantert suksess

Bilens batterier kan også brukes som mobile energienheter. Vehicle-to-grid-teknologi kombinerer toveis lading slik at elbilene kan integreres i strømnettet. Systemet fungerer på en slik måte at eiere av Nissan elbiler kan koble seg til strømnettet for å spille en aktiv rolle i strøm-markedet og få muligheten til å skaffe seg en bi-inntekt. .

Penere enn før

Utseendemessig er bilen ikke ulik konseptbilen IDS Concept som Nissan viste under bilutstillingen i Tokyo i 2015. Hele bilen ser mer ut som enn konvensjonell kompaktbil enn det forgjengeren gjorde. Fronten har en grill ikke ulik suvene X-Trail og Qashqai.

Innvendig kommer bilen med en 7-tommers berøringsskjerm som viser Safety Shield-teknologi, ladestatus, strømmåler samt informasjon fra lyd- og navigasjonssystemene. I enkelte land er Apple CarPlay og Android Auto integrert i infotainmentsystemet i biler utstyrt med navigasjonssystem.(Vilkår)

Dette er åpenbart en høyrestyrt japansk versjon. Foto: Nissan
Privat Nissan Nissan Leaf Nye biler Elbiler Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.