Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Alcraft GT er en ny, sprek elbil som kanskje får se dagens lys. Foto: Alcraft Motor Company
Alcraft GT er en ny, sprek elbil som kanskje får se dagens lys. Foto: Alcraft Motor Company les mer

Motor

Starter kronerulling for å bygge elbil

600 hestekrefter, 0-100 på 3,5 sekund - og betalt av folket. Britene har en drøm.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den britiske oppstartsbedriften Alcraft Motor Company har startet kronerulling for å sette sin første elbil i produksjon. Planlagt start av produksjonen av sportsbilen Alcraft GT er satt til 2019.

Og den tiden trengs nok, for bilen er relativt langt unna produksjon, men har enkelte ting på plass som taler for at det kan bli noe av. For det første er en rekke bransjefolk inne på listen over dem som skal bidra. Mest kjent er tidligere sjef og storaksjonær i Morgan, Charles Morgan, samt flere andre med bakgrunn i bilindustrien. Selskapet er startet av forretningsmannen og bilentusiasten David Alcraft.

Charles Morgan med en modell av Alcraft GT. Foto: Alcraft Motor Company

– Vi ønsker å bygge et britisk bilselskap som skal kombinere tradisjonelt håndverk med høyteknologi for det nye markedet av lavutslippsbiler, sier David Alcraft.

For det andre er bilen en lekker sak. Den er tegnet av Matthew Humphries, som også har jobbet for Morgan og sto blant annet bak Morgan Aeromax som ble tegnet da han var student tidlig i tyveårene.

Les om den unge bildesigneren her: Tilbake til fremtiden
Bilen er laget mye i karbonfiber. Foto: Alcraft Motor Company

Bilen er en såkalt shooting brake, en todørs stasjonsvogn med lekre linjer. Den har plass til fire samt 500 liter bagasje. Rekkevidden skal være på omkring 500 kilometer, men den er designet med mulighet for å plassere inn en rekkeviddeforlenger for dem som ikke stoler helt på rene elbiler. Produsenten hevder at bilen i hvert fall skal kunne gå mellom 32 og 40 mil på en lading, selv med «entusiastisk kjøring».

Bilen har firehjulsdrift og skal yte 600 hestekrefter. Det bringer den fra null til 100 km/t på 3,5 sekunder. Batteriene er bygget i T-form, og sitter mellom og bak setene. Utstrakt bruk av karbon skal holde vekten nede på 1700 kilo.

Designet er klart. Nå er målet å bygge en fungerende prototyp av bilen. Firmaet har nå en kampanje på folkefinansieringsplattformen Indiegogo. Målet for kampanjen er satt til 600.000 pund totalt, og man kan betale fra 10 pund og opp til 25.000 pund for å bidra til at bilen blir realisert. Da tilbys man til gjengjeld klokker, elsykler og kundedager på Silverstone racingbanen der man får sitte på med testbiler som er utstyrt med samme batteri og motor som etter planen skal komme i bilen.

Prisen for en ferdig bil estimeres til mellom 130.000 og 145.000 pund, eller fra drøye 1,3 millioner kroner.(Vilkår)

Dette er en illustrasjon av hvordan interiøret er tenkt i den nye modellen. Hvor de to baksetene skjuler seg er ikke lett å si. Foto: Alcraft Motor Company
Privat Sportsbil Alcraft Motor Company Nye biler Elbiler Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.