Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Lekre linjer på den nye BMW Z4. Foto: BMW
Lekre linjer på den nye BMW Z4. Foto: BMW les mer

Motor

Slik blir BMWs neste sportsbil

Her er tredje generasjon av BMWs sportsbil Z4.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En ny generasjon roadster fra BMW er på gang. Under den årlige eksklusive bilutstillingen «Concours d’Elegance» på Pebble Beach i California, har BMW vist konseptbilen Concept Z4, som skal danne grunnlaget til tredje generasjon Z4 fra produsenten.

Bilen er et samarbeidsprosjekt med Toyota, og den kommende Supra-modellen. Mens BMW Z4 ut fra spionbilder av bilen igjen ser ut til å få stofftak, kommer Toyota Supra som coupé, og altså fast tak. Begge disse modellene skal komme i produksjon neste år, og det er ventet at BMW viser den ferdige utgaven av Z4 under Genève-utstillingen i mars neste år.

Les test av dagens Z4: Morobilen uten M
Spionbilder av den kommende modellen avslører at BMW igjen satser på stofftak. Foto: BMW

– Helt nye BMW Concept Z4 oser av kjøreglede. Dette er en helstøpt kjøremaskin som er strippet helt ned til de essensielle detaljene. Dette er full frihet på fire hjul, sier Adrian van Hooydonk, Senior Vice president BMW Group Design i en pressemelding.

Den nye modellen viderefører Z4s særegne design, selv om designen sikkert finslipes før bilen når produksjonshallene. Første generasjon av Z4 ble lansert i 2003, som både roadster og coupé da den tok over for Z3. Andre generasjon kom med foldbart ståltak. Inspirasjon skal ifølge produsenten også komme fra klassikere som BMW 328 Mille Miglia og BMW Z8.

Sammenlignet med forgjengeren er panseret kortere, og føreren sitter mer i senter av bilen, og ikke så langt bak som tidligere. Likevel er akselavstanden lenger enn før, og sporvidden er bredere, noe som tyder på at BMW vil forsøke å gjøre bilen litt mer eksklusiv enn før. Bagasjeplassen sies å være større enn utgående modells 310 liter.

Kult med interiøret delt i to, ett svart og ett brunt sete, samt de samme fargene på dashbordet. Foto: BMW

Ifølge det britiske nettstedet Autocar skal BMW Z4 komme med to bensinmotorer, en toliter som skal yte 184 hestekrefter i sDrive20i og 252 hestekrefter i sDrive30i, samt en treliters motor på 360 hestekrefter som er den samme som sitter i X4 M40i.

Les test av BMW X4 M40i:

De naturlige konkurrentene til BMW Z4 er Mercedes SLC, Porsche 718 Boxster og Audi TT. Siden 2003 er det registrert 268 nye Z4 i Norge, der toppåret med 50 registreringer var i 2009.(Vilkår)

Bilen er foreløpig bare på konseptstadiet, men BMW har før vist at mange produksjonsmodeller blir relativt lik sine konseptforgjengere. Foto: BMW
Privat BMW Nye biler Sportsbil Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.