Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Et knippe Tesla-ansatte som har bestilt den nye Model 3 fikk overlevert sine biler på et arrangement på bilfabrikken i Fremont fredag kveld. REUTERS/Alexandria Sage Foto: STAFF/Alexandra Sage/Reuters/NTB Scanpix.
Et knippe Tesla-ansatte som har bestilt den nye Model 3 fikk overlevert sine biler på et arrangement på bilfabrikken i Fremont fredag kveld. REUTERS/Alexandria Sage Foto: STAFF/Alexandra Sage/Reuters/NTB Scanpix. les mer

Motor

Tesla har startet leveransene i Model 3

Elbilprodusenten Teslas fabrikk i California har levert de første Model 3 til sine nye eiere. Elbilen er den første fra Tesla beregnet på «vanlige» bilkjøpere.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tesla har mottatt 500.000 forhåndsreservasjoner på modellen. De 30 første eksemplarene ble levert til sine nye eiere sent fredag lokal tid, de fleste av dem til ansatte i selskapet.

Under en seremoni på fabrikken i Fremont sa Tesla-grunnlegger Elon Musk at målet med Model 3 var å lage en utmerket bil som «alle kan kjøpe».

– Det er den beste bilen til sin pris, det være seg elektrisk eller bensindrevet, mener Musk.

I motsetning til Teslas tidligere modeller ligger denne utenfor luksussegmentet i markedet. Model 3 produseres i to versjoner. Den ene skal kunne kjøre drøyt 350 kilometer på én ladning og den amerikanske prislappen starter på 35.000 dollar (ca. 278.000 kroner). Den dyrere utgaven koster fra 44.000 dollar (ca. 350.000 kroner) og skal kunne tilbakelegge nesten 500 kilometer før batteriene må lades.

Prislappen for den rimeligste versjonen er dermed rundt halvparten av det kunder måtte ut med for forgjengerne S og X, men til gjengjeld er 3 en mindre bil.

Tesla har som mål å produsere 5.000 eksemplarer av den nye bilen i uka i år, og 10.000 i per uke i 2018.

(©NTB)

Se på DNtv:(Vilkår)

Privat Elon Musk Tesla Elbiler Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.