Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Dette er den nye toppmodellen fra Audi: A8. Foto: Audi
Dette er den nye toppmodellen fra Audi: A8. Foto: Audi les mer

Motor

Her er Audis nye toppmodell

Det nye flaggskipet skal ifølge Audi være smartere enn noen bil fra produsenten før.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Med en rekke av Audis motorsport-biler gjennom tidene passerende på scenen i Barcelona, og deretter alle produksjonsmodellene, og det er ikke få, samt en endeløs lang introduksjon, kom endelig den nye generasjonen luksusbil A8 trillende ut fra bakrommet.

Audi kaller den nye A8, som er fjerde generasjon, for sin mest intelligente bil hittil. 

–Audi skal være mer enn en bilprodusent. Vi endrer oss fra en premium bilprodusent til en premium digital bilprodusent. Vi vil gjøre folks liv enklere, med «My Audi», Audi e-tron og Audi AI. Dette er hva vårt merke vil stå for i fremtiden. Ambassadøren for dette er nye Audi A8, sa Dietmar Voggenreiter, styremedlem i Audi under avdukningen.

Utenpå er bilen umiskjennelig Audi. Taklinjen gir en litt coupé-aktig profil. Lengden er på 5.17 meter som standardversjon eller L-modellen som er 13 centimeter lengre avstand mellom front- og bakakselen. Sammenlignet med forgjengeren har den ifølge Audi fått vesentlig større innvendig lengde i begge versjoner.

Audi A8. Foto: Audi

– A8 er en spydspiss for hele merkevaren vår. Teknologien og designet setter standarden for hele bransjen, samtidig som denne modellen gir en imponerende forsmak på retningen for våre øvrige modeller, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Audi i Norge i en pressemelding.

Bilen har masse sensorer, samt selvlærende assistentsystemer, og skal være enda et steg mot selvkjørende biler. Audi AI traffic jam pilot tar ansvar for kjøring i langsom trafikk opptil 60 km/t på motorveier og motorveier hvor det er fysiske skiller mellom kjøreretningene. Systemet aktiveres med AI-knappen på midtkonsollen. Området foran bilen kontrolleres med laserskanner, noe A8 skal være den første bilen som har. Bilen kan selvsagt parkere seg selv, slik mange andre biler kan. 

Baksetene skal ha fått to centimeter høyere takhøyde, samt blant annet mulighet for fotmassasje.

Audi A8. Foto: Audi

Innvending er det i plassert en 10,1 tommers berøringsskjerm som erstatter tidligere løsninger og knapper. Svarte paneler som kan styres nesten som en smarttelefon. Det er også en berøringsskjerm på midtkonsollen der klimaanlegg og komfortfunksjoner styres.

Audi A8. Foto: Audi

Fra høsten tilbys to V6-motorer. Deretter kommer det to V8-ere og toppmodellen som blir den voldsomme W12-motoren. Men den kommer også som en såkalt mild-hybrid med et 48-voltsystem som skal spare drivstoff. Senere kommer det også en ladbar hybrid.

 – Dette er vårt flaggskip. Et merke er alltid et løfte, vårt er forsprang. Vi skal være i teten, og en unik grunn til å gjøre venner til fans. Vi hører på vårt publikum, om det er jubel eller kritikk. Når det kommer til mobilitet, så betyr teknologi noe. Vi er et teknologiselskap. Vi skal gjøre livet til våre kunder lettere. Uansett hvor du skal så er Audi AI der. Det handler om alle parter i trafikken sammen. Det skal gi en perfekt flyt i trafikken. Bilen overlater til deg om du skal kjøre eller bli kjørt, sa Audis toppsjef Rupert Stadler under presentasjonen.(Vilkår)

Audi A8. Foto: Audi

Privat Audi Harald Edvardsen-Eibak Rupert Stadler Nye biler Luksusbil Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.