Selv om drosjesjåføren insisterer på at hotellet heter noe annet, kommer du deg frem til riktig hotell hvis du har husket å ta med gateadressen. Forvirringen om hotellnavnet skyldes at den verdensomspennende hotellkjeden Accor, med blant annet hotellene Mercure, har overtatt og pusset opp hotellet som tidligere het Michelangelo.

Basert på bilder av hvordan interiøret så ut tidligere, er det nok ikke bare utseende på hotellet, men også omdømmet som kommer til å oppleve en rehabilitering. Hotellet ble gjenåpnet under nytt navn høsten 2015. Hotell Mercure Zentrum i Roßstraße 61 er for sikkerhets skyld et av fem Mercure-hoteller sentralt i Düsseldorf. Men når du først har funnet frem og gått inn fra den grå trafikkerte gaten, møter du et delikat og totalrehabilitert hotell. Hotellet markedsfører seg som et 3-stjernes hotell og har 68 rom.

Hotellet ligger midt mellom det store messeområdet i Düsseldorf og gamlebyen. Men det litt for langt å gå. Det er buss-stopp og t-banestasjon i nærheten, og drosjekapasiteten er stor hele døgnet. Avstanden til Rhinen, som renner gjennom byen, er en knapp kilometer i luftlinje.

Resepsjonsområdet, som også brukes til bar og frokostområde, er delikat oppusset med sterke farger og stilig møblement. En bølgeformet lav skillevegg slynger seg gjennom lokalet og lager en inndeling mellom frokostbuffeten og spise/lobby/bar-området.

Hotell Mercure nyåpnet høsten 2015 etter rehabilitering.
Hotell Mercure nyåpnet høsten 2015 etter rehabilitering.
Bygningens strukturelle inndeling er trolig ikke endret under rehabiliteringen. Det betyr trange trappeløp, smale ganger og dårlige heiskapasitet i bygningen som har fem etasjer.

Rommene er enkle og delikate. Som ofte ellers er skrivebordet litt for lite, og det er få flater å legge fra seg papirer og saker på. DNs rom hadde to brede enkeltsenger med helt greie madrasser. Garderobeskapet hadde nok plass for noen dagers opphold og flatskjermen var plasseffektivt plassert foran sengene på en smal og høy benk. Rommet var greit som soverom og kontorplass for noen timer, men hadde ingen sittegruppe. Et effektiv friskluftanlegg skapte godt soveklima og bra lydisolerte vinduer ut mot gaten sørget for ro. Det var ingen minibar på rommet, men vannkoker med tilhørende te og kaffe.

Badet var stilrent og fornuftig inndelt med en stort walk in dusj. Det var valgt høy kvalitet på baderomsutstyret med blant annet dusj og batteri fra Hansgrohe. Men bortsatt fra den kjedelige såpedispenseren i dusjen og to små håndsåper, var det ingen andre såpe- eller badeprodukter.

Rommet var enkelt og delikat.
Rommet var enkelt og delikat.
Staben ved Mercure hadde sørget for det viktigste. Rommet og badet var meget godt rengjort. Frokosten var enkel, men av høy kvalitet. Både varmmat, forskjellige yoghurter og kornblandinger og et godt utvalg av ferskt brød med pålegg. Og ikke minst sørget den kombinerte nattevakt, resepsjonist og bartenderen for endeløs åpningstid i hotellbaren. Som alltid en strålende idé der og da, men ikke fullt så god morgenen etter. Servicen fra hotellets ansatte var bra. Hotellet er plassert som 188 av 243 hoteller i Düsseldorf på listene til Tripadvisor, men grunnet nyåpningen har knapt noen gitt det en vurdering foreløpig.

Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.