Den marmorbelagte lobbyen er romslig – og svært internasjonal.
Den marmorbelagte lobbyen er romslig – og svært internasjonal.
Når du kommer inn i den store marmorbelagte lobbyen til Radisson Blu Plaza hotell en sommerdag kan man et øyeblikk få følelsen av at man har gått inn på et hotell langt utenfor Norges grenser. Det summer av ulike språk og store bagasjeberg fraktes mot de mange heisene som kreves for å få gjestene opp i de 34 etasjene hotellet består av. Men hotellet ligger kun et stenkast unna Oslo Sentralstasjon og bussterminal, så noe mer sentralt hotell i hovedstaden er det vanskelig å finne.

Hotellet er, ifølge hjemmesiden, både Nord-Europa og Norges største hotell med sine 676 rom. Det merkes når man skal sjekke inn. Til tross for at det står fire resepsjonister bak skranken, bruker man fort 20 minutter i kø før man kommer øye til øye med dem. Med så mye trykk, er det nok ikke vanlig å bruke mye tid på småprat med hver enkelt gjest, så innsjekkingen er effektiv og uten mye informasjon utover når frokosten finner sted.

Når man skal bo på et hotell med 34 etasjer (-37 hvis man tar med halvetasjene), blir man jo litt skuffet av å få rom i femte etasje. Utsikten begrenser seg da til glasstaket på det litt slitne Galleri Oslo. Bra da at det bare er å ta heisen – enten utvendig eller innvendig – opp til Sky Bar i 34. etasje. Der finner man også restauranten Gaia. Her kan utsikten over Oslo og omegn nytes sammen med mat eller drikke. Prisene gjør forøvrig at man fort skjønner hvilket land man er i.

Rommet var ... helt greit og ikke noe mer enn man forventer. Det vil si tre stjerner i vårt skjema. Det er ikke noe galt i det, men det blir ingen «wow»-følelse når man kommer inn på rommet. Rommet hadde fin størrelse, utstyr som strykejern og minibar var på plass, sengene og putene var gode. Det var god arbeidsplass på en pult ved vinduet. Badet var også helt greit, om enn med litt kjedelige produkter. Man tenker nok også at det er en stund siden flisene ble satt opp når det øverst på veggen er en flisebord- med gresk mønster. Hotellet har 25 års jubileum i år.

Sengene er gode, men rommet gir deg ingen «wow»-følelse. Særlig ikke når utsikten er til Galleri Oslo.
Sengene er gode, men rommet gir deg ingen «wow»-følelse. Særlig ikke når utsikten er til Galleri Oslo.
Etter en god natts søvn uten støy og med et godt friskluftanlegg var det lett å finne frem til frokostsalen i andre etasje. Det var bare å gå etter summingen av stemmer. Hotellet var nesten fullt når DN bodde der, det betyr at svært mange skal ha frokost samtidig. Til tross for at det var trangt rundt bordene – og at DNs tester var litt sen til bords – var påleggsfatene og varmmaten velfylte. Det var et godt utvalg av pålegg, og varm mat. Ekstra pluss for mye oppskåren frukt. Enda et pluss for at man kunne hente en kanne kaffe til bordet, så man slapp å stå i kø ved kaffemaskinen. Hyggelig betjening var det også.

Ønsker man å legge inn en treningsøkt ved hotellbesøket, anbefales det å gjøre det enten veldig tidlig eller veldig sent på kvelden. Treningsrommet er helt i spissen på hotellets gjenkjennelige skråtak i 37. etasje. Med glassvinduer på alle kanter blir drivhuseffekten ganske merkbar, men tåler man den, er utsikten er spektakulær. Svømmebassenget er en etasje ned. Det er ikke spesielt stort, men nok til å kunne få tatt noen svømmetak hvis man ønsker det.

Den marmorbelagte lobbyen er romslig – og svært internasjonal.
Den marmorbelagte lobbyen er romslig – og svært internasjonal.
Utsjekken av hotellet gikk litt raskere enn innsjekkingen – igjen effektiv og greit. Hotellet fremstår i sin helhet som proft, men ikke personlig. Det holder for de aller fleste.

På Tripadvisor er Plaza rangert som nummer 32 av 85 hoteller i Oslo.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.