Hotellet Radisson Blu Royal ligger i behagelig gåavstand til det yrende livet i vågen i Stavanger sentrum. To skritt utenfor inngangen er det taxiholdeplass, og flybussen stopper rett over gaten. Når hotellet i tillegg har egen parkeringskjeller, er det ikke mye å trekke på beliggenheten. Det har nok bidratt til at hotellet har hatt godt belegg i den hektiske oljebyen de siste årene – og kanskje blitt litt bortskjemt av det?

En i mengden

Man får et godt inntrykk av hotellet når man kommer inn fra gaten. Lobbyen er stor, og har et innendørs atrium. Frokostsalen og baren er også på gulvplan og gir inntrykk av liv og røre i hotellet. Resepsjonisten er hyggelig ved innsjekking, men gir ikke noe informasjon utover det høyst nødvendige, og det setter i grunnen standarden for servicen under resten av oppholdet også.

DNs spørsmål om bestilling av mat, om tilgjengelighet av taxi og treningsmuligheter må da være spørsmål som er stilt av svært mange gjester tidligere. Er det da ikke like greit å informere i forkant? Man føler seg veldig som en i mengden – og det er man jo også – men med en litt annen holdning hos resepsjonistene skal det lite til for å føle seg som en mer velkommen gjest.

Det bestilte rommet er et såkalt businessrom. Det innebærer gratis DN utenfor døren – det liker vi – god arbeidsplass med godt lys, nespressomaskin og badekåpe og tøfler på sengen. Interiøret er moderne og i rolige farger. Vinduet vendte inn mot atriet, og DNs tester fikk bange anelser om den kommende natts luftkvalitet da vinduet ikke kunne åpnes. Badet var lyst og rent – og helt nøytralt i hvitt. Det var et litt kjedelig utvalg av produkter, men håndklærne var tykke og gode og vannstyrken i dusjen var godt. Det er gratis trådløst nett på hotellet. DNs tester fikk det ikke til å virke med de instruksjonene som ble gitt om brukernavn og passord, men vil likevel være varsom med å legge hele skylden på hotellet her. Renholdet så ved første øyekast ut til å være helt fint, men etter funn av en prislapp som tydeligvis var klippet av forrige gjests kleskjøp, en binders og lo rundt sengen, kan det ikke sies å være helt tilfredsstillende.

Sengen var helt grei, og putene gode, men dessverre ble frykten for dårlig luft om natten oppfylt. Det betød dårlig søvn og tungt hode på morgenen, uavhengig av hva man foretok seg kvelden før.

Barnebasseng

Hotellet har et treningsrom i underetasjen. Det står også på hjemmesiden at det finnes et innendørs svømmebasseng, og det gjør det. Men det kan være greit å opplyse om at det er et barnebasseng. Ergo liten mulighet til å svømme uten å skalle knærne i bassengbunnen. Treningsrommet hadde tredemølle, sykkel og nok vekter til at man kan få gjort unna styrkeøkten.

Det er mulig å få frokost servert på rommet for en ekstra pris på 145 kroner, men den romslige frokostsalen ble likevel foretrukket. Det var god plass og ryddige bord. Utvalget av pålegg, varm mat og brød var ikke noe mer enn det man vil forvente når man har betalt drøye 2000 kroner for oppholdet – heller mindre. Og for de av oss som er blitt bortskjemt med bra utvalg av allergimat på hotellfrokostene, var det svært lite å velge mellom. På plussiden var det små shots av smoothie på frokostbordet. Et pluss var også at man kan kunne presse sin egen appelsinjuice. Men skuffelsen viste seg igjen når frokosten skulle avsluttes med kaffe. Det var kun kaffe på kanne.

Dårlig dag

Ved utsjekk ble igjen følelsen av at det ikke betydde noe at man faktisk hadde valgt dette hotellet av de 27 mulige i Stavanger, bekreftet. Resepsjonisten så ikke engang opp da DN gikk mot utgangen for å sette fra seg kofferten, men utsjekken ble ellers gjort effektiv og greit. Og skal man tro anmeldelsene fra TripAdvisor, som rangerer hotellet som nummer 6 av 27 hoteller i byen, var kanskje DN der på en dårlig dag. Prisen på hotellrom i Stavanger er generelt høy, og dette hotellet var ikke noe særlig dyrere enn lignende hotell i byen, men 2500 kroner føles likevel som en stiv pris med tanke på hva man får.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.