Brannen brøt ut søndag i nærheten av Jávea, og folk ble evakuert både her og fra feriestedet Benitachell som ligger i nærheten. Området er populært blant britiske og tyske turister.

Det er også nordmenn i området. En av dem, Hermann Wettermann, fikk mandag beskjed om at de måtte evakueres fra feriestedet Cumbre del Sol. Overfor Spaniaavisen anslår han at minst ti norske familier er blitt evakuert.

Flere boliger er tatt av flammene, ifølge lokale medier. Flere hundre brannfolk er satt inn i slukkingsarbeidet. Myndighetene mistenker at brannen er påsatt.

Svært høye temperaturer og lav luftfuktighet har bidratt til å øke brannfaren. Også andre steder i Spania er det for tiden svært høy brannfare, og i flere områder ligger temperaturene over 40 grader i skyggen.

Les også:
- Saudi snakker opp oljeprisen

Politiet kan ikke tvangsåpne mobil-lås

Bombetrussel mot TV2 ikke alvorlig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
– Jeg er jaktgal
Christina Lyng Fossum elsker å gå på jakt. - Det er artig å krysse av på lista at jeg har en stor bukk.
01:47
Publisert: