Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Arkitektur

Verdens lengste bro med glassbunn åpnet for ferdsel

Verdens lengste bro med glassbunn åpnet i kinesiske Zhangjiajie i helgen, og turistene – de uten høydeskrekk, vel å merke – lot ikke vente på seg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ikke bare er den 430 meter lange broen verdens lengste i sitt slag, men den er også verdens høyeste glassbro målt i meter over bakken. Broen spenner seg over et juv i Zhangjiajie-parken, 300 meter over det spektakulære landskapet som sies å ha vært til inspirasjon for den amerikanske storfilmen Avatar.

Verdens lengste bro med glassbunn åpnet i helgen. Foto: Fred Dufour / AFP / NTB SCANPIX
Foto: Fred Dufour / AFP / NTB SCANPIX
Foto: Fred Dufour / AFP / NTB SCANPIX
Foto: Fred Dufour / AFP / NTB SCANPIX
Foto: Fred Dufour / AFP / NTB SCANPIX
Foto: Fred Dufour / AFP / NTB SCANPIX

Hengebroen er seks meter bred og er laget med 99 tykke glassruter som fotgjengerne kan se gjennom. Den kan bære opptil 800 mennesker i slengen, opplyser en tjenestemann ved parken til nyhetsbyrået Xinhua.

I tillegg til at man kan gå over den mektige glasskonstruksjonen, som er designet av israeleren Haim Dotan, kan de mer eventyrlystne kaste seg ut fra broen i et strikkhopp eller på en zipline.

– Jeg ønsket å bli overveldet. Jeg er ikke redd, den virker trygg, sier Wang Min, en kineser som besøkte broen sammen med sin mann og sine to barn, til nyhetsbyrået AFP.

Køen for å gå over broen var lang på åpningsdagen. Makskapasiteten vil være 8.000 personer per dag, ifølge Xinhua. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone 

Anbefalt fra DNtv:

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

 

Utenriks Avatar Xinhua Haim Dotan Wang Min AFP Arkitektur
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.