- Kan statsråden garantere for at et lovforslag om nøytrale sigarettesker og snusbokser ikke bryter med grunnleggende menneskerettigheter, den norske Grunnloven eller internasjonale avtaler og konvensjoner Norge har sluttet seg til, spør Fremskrittspartiets Ulf Leirstein i et brev til Høie.

Sist helg fikk Høyre-statsråden tommelen ned for forslaget sitt fra Fremskrittspartiets landsstyre, noe som innebærer at helseministeren dermed må snekre et flertall i Stortinget uten Frp - hvis ikke forslaget om nøytrale tobakkspakker skal gå opp i røyk.

Stortingsrepresentant Leirstein viser i sitt brev til en svensk utredning som konkluderer med at merkevareforbud kan bryte med den grunnlovfestede ytringsfriheten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.