Organisasjonen er særlig bekymret for en formulering i en av de såkalte tilleggsbeslutningene til avtalen.

Her henvises det til muligheten for kvotehandel basert på tiltak med «langsiktige» fordeler med hensyn til reduksjon av klimagassutslipp.

I et tidligere utkast var i stedet ordet «permanent» brukt. Ordet er trolig byttet ut for å åpne for salg av kvoter basert på vern og planting av skog, ifølge Regnskogfondet.

Organisasjonen frykter effekten av slike kvoter vil bli usikker uten et tydelig krav om at de representerer permanente utslippskutt.

– Indonesia illustrerer hva som kan skje hvis denne typen kvotehandel tillates, sier Nils Hermann Ranum i Regnskogfondet til NTB.

I Indonesia er det vanlig med skogbranner som enkelte år får et enormt omfang. Hadde landet solgt kvoter basert på vern av skog som senere ved et uhell brenner ned, blir resultatet utslipp både i Indonesia landet som kjøpte kvotene, påpeker Ranum.

Les også:

Asia i dag: Venter på devaluering av kinesisk yuan  

Hyttesalget tar av: - Dette er et toppår

Vil ikke se hvor jobbsøkerne har gått på skole

Se DNtv: Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark
Stramme opp kroppen uten å miste energioverskuddet etter jul? Jonas Lundgrens råd er å bytte ut ribbefett og sjokoladetrøfler med potente proteiner.
02:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.