På klimatoppmøtet i Paris denne uken har han snakket varmt om behovet for å bygge ut grønne energikilder i fattige land. Han har deltatt på flere arrangementer hvor dette har vært tema.

I statsbudsjettet for neste år er imidlertid Utenriksdepartementets bistandsmidler til fornybar energi i u-land kuttet fra 1,1 milliarder til 470 millioner kroner. Regjeringen ville egentlig redusere beløpet enda mer, men Venstre og KrF sørget i budsjettforhandlingene for at kuttet ikke ble på mer enn 57 prosent.

– Vi har valgt å gjennomgå hele fornybarsatsingen vår og se på hvordan den kan innrettes mer strategisk, sier Brende til NTB.

Han viser til en rapport fra Riksrevisjonen hvor satsingen ble kritisert. I rapporten ble det pekt på at fornybar-bistanden i flere tilfeller ikke gikk til de fattigste landene. Deler av midlene skal ha gått til infrastruktur, og ikke direkte til fornybare energikilder.

Brende sier regjeringen nå i stedet vil bruke penger via Norfund. I tillegg har statsminister Erna Solberg (H) varslet at Norges bidrag til FNs grønne klimafond skal dobles til 800 millioner kroner årlig fram mot 2020.

 

Les også: Valutastrateg om kronefallet: - Det sprekker. Her går det fort

Kutter kursmål på Seadrill-aksjen med 97 prosent

Oljeprisen under 40 dollar

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Britene gleder seg over billige, norske juletrær:

Britene gleder seg over billige norske juletrær
Akkurat nå er ett britisk pund verdt rundt 13 norske kroner. Det begeistrer briter, som har Norge som en av hovedlevrandørene av juletrær.
01:13
Publisert: