De siste dagene har Berg vært på klimatoppmøtet i Paris for å dele erfaringer med likesinnede fra storbyer verden rundt. Det har vært inspirerende møter, forteller hun.

– Vi ser over hele verden at storbyene tar ansvar der hvor statene har feilet. De går foran og danner nettverk for å få kuttet utslippene, sier Berg til NTB.

Miljøbyråden har store vyer for Oslo. Bilfritt sentrum, en sterk satsing på sykkel, ny T-banetunnel, nytt signalanlegg i de gamle tunnelene og fangst og lagring av CO2 på Klemetsrud er bare noen av tiltakene hun ramser opp.

Men hovedstaden alene har verken makt eller penger nok til å få realisert planene.

– Oslo er veldig klar for å gå foran og være med og ta ansvaret for å få kuttet utslippene, sier Berg.

– Vi skal gjøre det vi kan. Men vi er avhengige av hjelp fra regjeringen for å få på plass veldig mange av tiltakene og virkemidlene vi trenger, sier hun.

I dag ligger verktøyene og «støver ned» på kontoret til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), mener Berg. Hun ber om både lovendringer og pengestøtte.

– Vi opplever at det ikke er veldig stor vilje til å ta en større del av finansieringen av kollektivprosjekter.

 

Les også: Prishopp på juleshopping

Sjeføkonom advarer om asylkostnad: - Debatten må tas

Laveste oljepris på nesten syv år

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Deler ut gratis is i kampen mot issmelting:

Deler ut gratis is i kampen mot issmelting
Klimaisen skapte en av de lengste køene under klimamøtet i Paris, er en del av iskremprodusenten Ben & Jerry's klimakampanje.
02:11
Publisert: