– Han ble stanset av tollvesenet i tollsonen ved ankomst med danskebåten i Kristiansand. Tollerne fant til sammen 67 fugler gjemt i bilen hans. Dette er kanarifugler, diamantduer, vaktler og en for tollvesenet ukjent fuglerase, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til NTB.

Båten la til kai i 1-tiden, og det omfattende fuglebeslaget ble gjort en time senere. Det er ikke kjent om det var fuglenes skrikende kvitring og spetakkel eller tollernes nese for fuglesmuglere som førte til avsløringen. 52-åringen er opprinnelig tysk, men bor i Rogaland.

– Mannen er innbrakt og satt i arresten for å ha forsøkt å ta disse fuglene i land uten at tollvesenet skulle være klar over det. Det er strenge regler for import av dyr, og reglene er enkle å finne, sier Ugland.

– Mattilsynet er kontaktet og vil ta ansvar for fuglene nå på morgenen, sier operasjonslederen.

Les også: Hillary suveren i tv-debatt

Asia i dag: Ny kinesisk gjeldsfest underveis

- I Norge vet man ingen ting om resten av verden

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik fungerer Apple Watch:

Slik fungerer Apple Watch
En kort gjennomgang av noen funksjoner.
02:57
Publisert: