Oslo kommune skal dele ut piggdekk til 100 sommersyklister som vil prøve seg som vintersyklister. Det skriver Aftenposten.

– For å nå målet om en sykkel-andel på 16 prosent må flere sykle hele året. Første steg er å få dem som allerede sykler i sommerhalvåret til å forlenge sykkelsesongen, sier kommunikasjonsrådgiver Liv Jorun Andenes i Sykkelprosjektet i Oslo kommune til Aftenposten.

100 personer vil få en gavepakke bestående av piggdekk, refleksvest, lykter og en del andre nyttige effekter. Deltakerne skal følges opp av Sykkelprosjektet gjennom vinteren, både for å motivere og høste erfaringer.

– Kriteriet for å få være med er at man ikke allerede sykler om vinteren. Vi henvender oss primært til sommersyklistene, fordi vi vet at det er vanskelig å få folk som ikke sykler til å begynne på snø og is, sier Andenes.

Les også:Oljebeltet får trøkken

Tour de Café

- Det som skal til er at sprit, tobakk, godis og kjøtt blir billigere i Norge

 

Se også:

Maria er Norges raskeste østersåpner:

Maria er Norges raskeste østersåpner
Maria Petersen er nybakt mester i Norwegian Oyster Battle. Denne helgen skal hun konkurrere mot verdenseliten. Se hvor raskt hun åpner ti østers.
01:39
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.