– Vi justerte nylig produksjonsvolumet for å foreta en grundig gransking og kvalitetskontroll. Men ettersom vår høyeste prioritet er forbrukernes sikkerhet, har vi kommet fram til en endelig beslutning om at stanse produksjonen av Galaxy Note 7, heter det i en kunngjøring fra det sørkoreanske selskapet.

Ifølge The Wall Street Journal trekkes produktet fra markedet for godt.

Samsungs aksjekurs raste ned 8 prosent tirsdag etter varselet om at selskapet stanset alt salg av smarttelefonen.

Samsung er verdens største produsent av smarttelefoner, og fallet i selskapets aksjekurs dro børsen i Sør-Koreas hovedstad Seoul ned med 1,2 prosent.

Ifølge analytikere kan krisen gjøre uopprettelig skade i et marked der merkevaretillit og lojalitet er helt avgjørende.

– Slå av!

Personer som er i besittelse av det som regnes som Samsungs toppmodell, blir rådet til å slå smarttelefonen av umiddelbart ettersom det er meldt om flere tilfeller der batteriet har eksplodert eller tatt fyr.

Da selskapet for en drøy måned siden trakk tilbake 2,5 millioner enheter av den aktuelle modellen, fikk dette ikke noen særlig effekt på selskapets renommé.

Når Samsung nå stanser alt salg og produksjon av modellen og ber alle kunder om å skru den av umiddelbart, synes situasjonen å være langt mer alvorlig.

Galaxy-serien har vært Samsungs flaggskip, og salgsstansen innebærer store tap for det familiedrevne selskapet i en tid der det også står overfor et generasjonsskifte i ledelsen.

Eksperter har vurdert at tapet kan komme opp i nær 10 milliarder dollar, over 80 milliarder kroner, men bekymringen er vel så mye knyttet til virkningene på lang sikt og hvordan merkevaren Samsung vil bli oppfattet heretter.

– Verst tenkelige

– Dette er det verste scenarioet for Samsung, sier Jan Dawson, sjefanalytiker i Jackdaw Research.

Marerittet er at kundene vil bruke erstatningen de får for sine Galaxy Note-modeller til å kjøpe Appels nyeste modell iPhone7, ifølge Greg Roh ved HMC Investment Securities.

– Hvis det skjer én gang, kan det regnes som en feil. Men for Samsung skjedde det samme to ganger med den samme modellen, så det kommer til å bli et betydelig fall i forbrukernes tillit, sier han

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
 

Ikke noe håndtrykk - mange beskyldninger
Slik var den andre presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump
02:50
Publisert: