Eiendom- og kjøpesenterkonsernet Olav Thon Gruppen dro inn nær en milliard kroner i årets første seks måneder.

Tross en nedskrivning av eierskapet i Moss Lufthavn Rygge på 173 millioner kroner, var bunnlinjen på nivå med samme periode ifjor (se faktaboks).

I første halvår økte årlig leieinntektsnivå i eiendomsporteføljen med 60 millioner kroner til 4.960 millioner kroner, og ledigheten var uendret på to prosent.

Konserndirektør finans Arne B. Sperre  er relativt godt fornøyd med utviklingen.

- Svak utvikling i norsk økonomi medfører lavere renter, dette bidrar til lavere rentekostnader selv med økt gjeld. Våre operative virksomheter preges mindre av nedgangen i oljepriser og oljerelaterte bransjer, og vi kan presentere god vekst i butikkomsetningen på kjøpesentrene og i konsernets leieinntekter, sier Sperre i en melding mandag.

Selskapets bokførte egenkapital var på 14,1 milliarder kroner ved periodens utløp, mot 12,4 milliarder på samme tid ifjor.

"Verdijustert egenkapital vurderes å være vesentlig høyere", heter det i delårsrapporten.

Olav Thon-konsernet har nå 109 kjøpesentre i eie og forvaltning og i porteføljen inngår Norges seks største kjøpesentre i 2016. I Sverige har selskapet nå inntatt posisjonen som en av de største aktørene, opplyses det. 

Konsernet eier og driver 69 hoteller i Norge.

 

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Bjerke: - Alt som skjer i DNB er mitt ansvar
Samtidig opplyser styreleder Anne Carine Tanum at DNB-styret ikke kommer til å stille spørsmål ved konsernsjef Rune Bjerkes stilling i kjølvannet av Hjort-rapporten.
01:10
Publisert: