- Statistikken for juni viser at måneden var preget av mange dager med mye kortbruk. Totalt var det 11 dager hvor det ble gjennomført mer enn seks millioner kortkjøp. Til sammenligning var dette tilfelle kun ved fire anledninger i juni ifjor, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Tall fra Nets og BankAxept viser at vi handlet for nærmere 57,2 milliarder kroner med betalingskort i juni. Det er en vekst på seks prosent fra fjoråret, hvor det ble handlet for 54,9 milliarder kroner i juni i fjor.

I juni ble det satt ny rekord for bruk av BankAxept-kort. Kortene ble benyttet 141,2 millioner ganger, som er 9,5 millioner mer enn ved samme tid i fjor.

I tillegg til BankAxept-kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.