– Han hadde betalt for to klokker med et kort som betjeningen fattet mistanke til. Vi ble varslet og pågrep ham etter kort tid, forteller politioverbetjent Roar Kvassheim som leder Vinningsgruppen ved Sentrum politistasjon til TV 2.

De siste dagene har en rekke personer kommet med fly til Oslo for å robbe norske urmakere for dyre klokker, skriver VG.

– De kommer med fly fra London, bruker falske American Express-kort for å kjøpe luksusklokker og drar hjem igjen samme dag, forteller Kvassheim.

Tirsdag ble to kvinner på 18 og 17 år pågrepet på Gardermoen idet de var i ferd med å forlate Norge. De kjøpte klokker for rundt 60.000 kroner og det ble gjort forsøk på å kjøpe for ytterligere 200.000 kroner.

Tidligere denne uken ble en britisk mann (46) pågrepet for å ha gjort forsøk på kjøp for 300.000 kroner, og senere ble en mann og en kvinne på 20 år fra Storbritannia tatt for å ha gjennomført kjøp på 55.000 kroner.

Politiet frykter at flere kan være på vei og ber urmakerne i Oslo være på vakt.

Les også:

- Kom dere ut av treningsstudio og gå på jobb

Nordea nedjusterer oljeprisprognosene

- Det kan nesten se ut som ledighetsøkningen aksellererer

Se DNtv: Fra «Luksusfellen» til millionbutikk

 

Dette ligger under treet i år
Thomas Holstad gikk fra Luksusfellen til millionbedriften Stay Classy. Produktet classywalk er en av årets populære julegaver.
00:53
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.