Utspillet er en oppfølger til den siste ukas debatt om kjøtt og helse – etter at Verdens helseorganisasjon (WHO) publiserte en rapport som slår fast at inntak av bearbeidede kjøttprodukter og rødt kjøtt kan føre til kreft i tarmen.

– I de fleste studier rapporteres det at de som spiser mye rødt kjøtt og kjøttprodukter, veier mer, er mindre fysisk aktive, spiser mindre fiber, frukt og grønnsaker enn de som spiser lite kjøtt. De er også oftere røykere og har et høyere alkoholforbruk, skriver Nortura i en pressemelding torsdag.

– Det er derfor en mulighet for at høyt inntak av kjøtt og kjøttprodukter er en indikator på et mindre helsevennlig levesett som til sammen øker risikoen for å få tarmkreft, uten at inntak av rødt kjøtt i seg selv er den direkte årsaken til tarmkreft, heter det videre.

Selskapet – som står bak merkevarer som Prior og Gilde – konkluderer med at det trengs mye mer forskning på området kjøtt og kreft.

Les også:

- Det som skjer med flyktningene kan hindre boligprisfall

- Generelt sur stemning blant norske husholdninger

Ønsker fortsatt rike nordmenn velkommen

Se DNtv: Han svømte frivillig 1,5 time i iskaldt vann

Han svømte frivillig 1,5 time i iskaldt vann
Stjernekokk og triatlet Odd Ivar Solvold meldte seg som forsøkskanin.
02:52
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.