Den kriserammede papirprodusenten Norske Skog havnet tidligere i år i høylytt krangel med sin revisor EY om nedskrivning av Norske Skogs fabrikker. EY mente det var nødvendig at fabrikkverdiene ble skrevet ned med minst to milliarder kroner, noe Norske Skog ikke ville gå med på. Krangelen endte med at Norske Skog kvittet seg med EY for å finne en ny revisor.

Tirsdag kom melding om at selskapet planlegger å engasjere BDO som ny revisor, og at det vil gjøres "vesentlige" nedskrivninger, etter krav fra BDO.

- Dagens melding om at BDO krever store nedskrivninger viser at EY hadde rett i sine vurderinger og at Norske Skog tok feil, sier analytiker Thomas Faeh meglerhuset Carnegie. Han er blant dem som følger Norske Skog tettest.

Les også: Føyer seg etter ny revisor dnPlus

Etter at Norske Skog besluttet å bytte revisor ble det internasjonale konsulentselskapet Boston Consulting Group hyret inn for å produsere en markedsanalyse som støttet Norske Skogs syn på markedet, og dermed papirprodusentens syn på nedskrivningene.

- Vi har ikke sett denne rapporten fra Boston Consulting Group, påpeker Faeh.

- Men ettersom Norske Skog nå går med på store nedskrivninger av porteføljen kan det tyde på at rapporten ikke var så positiv som det Norske Skog hadde håpet på.

Carnegie-analytikeren er ikke overrasket av revisorjaktens utfall.

- Som forventet klarte ikke Norske Skog å finne et stor og velkjent revisjonsselskap som var villige til å gå imot EYs vurdering, sier han.

Les også:

Tapsanslagene fra DNB-ledelsen var et eventyr dnPlus

Risikoen øker for DNB - aksjen faller over syv prosent

Slik blir morgendagens «reiseklasse»

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.