Styret i det John Fredriksen-dominerte næringsiendom- og kjøpesenterselskapet Norwegian Property dropper salget av samtlige eiendommer utenfor Aker Brygge, ifølge en melding onsdag.

"Basert på prosesser og dialoger siden 4. desember 2015 har styret nå konkludert at det ikke er grunnlag for videre prosess knyttet til samlet salg av konsernets eiendommer utenfor Aker Brygge", heter det.

Bakgrunn: Fredriksens eiendomsselskap i spill

Advokat og styreleder Henrik A. Christensen i Norwegian Property opplyser til Dagens Næringsliv at budgiver, som er anonym, ikke bekreftet det indikative budet de hadde. Dermed falt avtalen i fisk.

- Det er veldig enkelt, vi fikk ikke den prisen vi ønsket oss, sier Christensen.

Det har vært flere interessenter til deler av porteføljen, men Norwegian Propertys ønske og mandat har vært å selge samlet. Dette vinduet er nå lukket, ifølge styrelederen.

- Vi får gjøre en ny vurdering på nyåret på hva vi skal gjøre, men den vurderingen er ikke foretatt, så jeg ønsker ikke å kommentere på det nå, sier Christensen.

Norwegian Property meldte 4. desember å være prosess for et samlet salg av samtlige eiendommer, bortsett fra kronjuvelen Aker Brygge.

Advokat Henrik A. Christensen.
Advokat Henrik A. Christensen.

Selskapet hadde på tidspunktet konkret interesse og bud på eiendommene etter å ha initiert en budrunde i regi av Arctic Securities og Union Corporate. Christensen ventet å konkludere vurderingene i første kvartal neste år.

- I og med at vi har gått videre så er jo budet tilfredsstillende, men det kunne også vært bedre, uttalte styrelederen til DN da.

Norwegian Property eier rundt 30 næringseiendommer i Oslo og Stavanger, der kjøpesenter- og næringseiendommen Aker Brygge er den største juvelen med en masse på omlag 100.000 kvadratmeter.

John Fredriksen eier gjennom sitt private investeringsselskap Geveran Trading 48,3 prosent av Norwegian Property.

Les også:
Oljeprisen er nå lik på begge sider av Atlanteren

Selger seg ned i finn.no
Asia i dag: Beryktet nettpirat frykter USA

Se DN TV: Rekordlav oljepris - markedet må opp selv

Svært lav oljepris: -Markedet må ordne opp selv
Det ropes om hjelp i oljebransjen, men mydighetene kan ikke gjøre noe. DNs Bård Bjerholt kommenterer den rekordlave oljeprisen her.
01:09
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.