Supplyrederiet Dof fikk et driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på 925 millioner kroner mot 914 millioner kroner i tilsvarende kvartal ifjor, opplyser selskapet i en melding torsdag kveld.

Selskapet hadde en omsetning på 2,9 milliarder kroner i kvartalet, mot 2,7 milliarder kroner i kvartalet året før.

Resultatet før skatt endte på minus 439 millioner kroner, mot 105 millioner kroner året før.

Underskuddet skyldes blant annet et urealisert tap på 606 millioner kroner på grunn av valutaeffekter og rentederivater.

Gjennomsnittlig utnyttelsesgrad for flåten var på 90 prosent i kvartalet.

Flåten av subseafartøy, som er skip som brukes til blant annet undervannskonstruksjon og rørlegging, hadde en utnyttelsesgrad på 88 prosent. Flåten av ankerhåndteringsfartøy hadde en utnyttelsesgrad på 89 prosent, mens flåten av plattformsupplyskip hadde en utnyttelsesgrad på 98 prosent.

Kontraktsdekningen utenom opsjoner er samlet på 90 prosent i inneværende kvartal. Konsernet har i løpet av kvartalet inngått kontrkater for 4,63 milliarder kroner.

«Markedet har svekket seg gjennom året og er fortsatt meget svakt. Særlig har markedet i Nordsjøen vært preget av lav tilbudsaktivitet. Til tross for at flere skip og rigger er lagt i opplag hittil i år, har ikke dette skapt en bedre markedsbalanse. Rater og utnyttelse i spotmarkedet i Nordsjøen har vært på et nivå som ikke dekker driftskostnader på skipene», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Les mer: Kraftig økning i oljelagrene i USA

Les også:

- Folk tenker: «Krisen treffer ikke meg. Jeg skal ha bolig»

- Krisen løses ikke ved å sluse de eldste ut av arbeidslivet for tidlig  

Se DNtv: Løpetreningen som fjerner fettet

Løpetreningen som fjerner fettet
Gründer og livsstilsveileder Helle Bornstein i Smart Trening gir deg løpeporgram som booster forbrenningen.
01:22
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.