Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Fra venstre administrerende direktør Christine Meyer og styreleder Morten Reymert i SSB. Foto: Javad Parsa
Fra venstre administrerende direktør Christine Meyer og styreleder Morten Reymert i SSB. Foto: Javad Parsa les mer

Politikk

Styremøtet i SSB: Diskuterte ikke Meyers stilling

SSB-styret diskuterte ikke Christine Meyers stilling som administrerende direktør i hastemøtet fredag, viser protokollen fra møtet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

SSB-styret diskuterte ikke Christine Meyers stilling som administrerende direktør på hastemøtet styret holdt fredag, viser protokollen fra møtet.

Dette er saken

  • Den pågående omorganiseringsprosessen i Statistisk sentralbyrå har skapt mye uro både innad i byrået og eksternt.
  • I oktober ble det kjent at rundt 25 av forskerne i forskningsavdelingen flyttes over til statistikkavdelingene i byrået.
  • Fredag 10. november sa finansminister Siv Jensen at hun ikke lenger har tillit til SSB-sjef Christine Meyer.
  • Meyer gikk av natt til mandag 13. november.
  • Parallelt med omorganiseringen, har Finansdepartementet satt ned et utvalg som skal vurdere statistikkloven og SSBs virksomhet. Utvalget skal levere sin rapport innen 15. mars 2018.
Vis mer

I protokollen står det at styret på møtet ble orientert om brevet Finansdepartementet tidligere fredag sendte til både Meyer og styreleder Morten Reymert vedrørende organisering av forskningsvirksomheten i Statistisk sentralbyrå.

– Styret ble orientert om innholdet i brevet. Administrerende direktør redegjorde for at hun vil følge opp det som står i brevet i samarbeid med tillitsvalgte og ansatte i SSB, heter det.

Meyer ble videre bedt om å fremme en styresak til neste møte med forslag til oppfølging av brevet. Reymert varslet at det kan bli aktuelt med et nytt styremøte før det som er planlagt 30. november.

– Styreleder innledet til en diskusjon om forholdet til media og om kommunikasjon mellom styremedlemmene. Det ble vist til protokoll fra styremøte 26. april 2017. Av hensyn til den offentlige oppmerksomheten rundt SSB og styrets vedtak gjøres foreløpig (ikke undertegnet protokoll) tilgjengelig for pressen rett etter møtet, heter det.

I protokollen kommer det frem at de ansattes organisasjoner har sendt et brev til styret fredag, som styret vil komme tilbake til på neste styremøte.

Tillitsvalgt Henrik Holck Johannessen i SSB vil ikke kommentere dette brevet overfor DN fredag kveld.

Styret skal også komme tilbake til brevet de ansatte har sendt til Arbeidstilsynet. (Vilkår)

Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.