Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Linn Cecilie Moholt slutter som administrerende direktør i familiebedriften Karsten Moholt as etter åtte år. Foto: Eivind Senneset Foto: Eivind Senneset
Linn Cecilie Moholt slutter som administrerende direktør i familiebedriften Karsten Moholt as etter åtte år. Foto: Eivind Senneset Foto: Eivind Senneset les mer

Olje

Moholt forlater familiebedriften for jobb i Statoil

– Dette var en stilling jeg aldri hadde planlagt for eller ønsket, sier hun om toppsjef-stillingen i Karsten Moholt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Saken oppdateres.

Linn Cecilie Moholt slutter i familieselskapet Karsten Moholt as og begynner i ny jobb i Statoil, opplyses det i en pressemelding fredag ettermiddag.

Moholt har jobbet i familiebedriften i 16 år, de siste åtte årene som toppsjef. Nå blir hun «head of digital program office and partnerships» i Statoil, og skal drive med digitalisering.

– For åtte år siden ble jeg brått og uventet kastet inn i rollen som toppleder for selskapet, da AF447 styrtet i havet og min far som var administrerende direktør og min bror som var teknisk sjef omkom. Dette var en stilling jeg aldri hadde planlagt for eller ønsket, den var med full enighet i familien tiltenkt min bror, sier Moholt i pressemeldingen.

Ledet gjennom oljekrise

Hun viser til at det var en situasjon hvor hun som aksjonær og ansatt i bedriften følte ansvar for, da 150 ansatte samt mange medlemmer av familien var avhengige av sitt arbeid.

– Det var et ansvar jeg ønsket å ta. Familien fikk dermed to generasjonsskifter over natten, uten at det var planlagt for et skifte, sier hun.

Ifølge Moholt var konsekvensen av dette at strukturen for familiebedriften ikke var egnet for flere generasjonsskifter i fremtiden.

– Jeg har derfor de siste åtte årene jobbet med å profesjonalisere selskapet, samle alle seks lokasjoner i Bergen i nye lokaler på Askøy, lede bedriften igjennom en oljekrise som har vært etterkrigstidens dypeste resesjon og samtidig gjøre Karsten Moholt klar for å møte digitaliseringens tidsalder med nye forretningsmodeller, sier hun.

Moholt trekker frem at de siste årene har vært utfordrende, lærerike og spennende.

– En historisk milepæl

Hun viser til at selskapet er på vei inn i en ny tid, hvor det for første gang kan stå uten familien.

– Digitalisering krever kapital, spesielt for selskaper som samtidig har kjempet seg igjennom en oljekrise, sier hun.

– Karsten Moholt as går derfor nå inn i en restruktureringsfase hvor resultatet kan bli at selskapet går ut av familien. Dette er en historisk milepæl, som gjør at det samtidig føles veldig naturlig for meg å gå videre i en ny jobb i Statoil, sier Moholt.

Ser mange muligheter

Arne Hammer, som har jobbet i Karsten Moholt seks år, tar over som administrerende direktør. Hammer har familiens, de ansattes og aksjonærenes fulle tillit, fremgår det av pressemeldingen.

– Jeg ser frem til å lede Karsten Moholt videre sammen med alle de dyktige medarbeiderne i selskapet. Vi har bak oss en krevende oljekrise, og vi har allerede et godt grep om det digitale. Vi er godt i gang med implementeringen av fremtidens forretningsmodeller, og vi ser mange muligheter i våre markeder fremover, sier Hammer. (Vilkår)

EQUINOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Statoil Bergen Cecilie Moholt Askøy Karsten Moholt Olje
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.