Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Erling Holmøy, forsker i SSB, har protestert kraftig mot å bli flyttet fra forskningsavdelingen i byrået. Foto: Fartein Rudjord
Erling Holmøy, forsker i SSB, har protestert kraftig mot å bli flyttet fra forskningsavdelingen i byrået. Foto: Fartein Rudjord les mer

Politikk

Holmøy: – Arbeidssituasjonen har vært umulig

Forskeren som har fått beskjed om at han ikke får fortsette som forsker, deltok ikke på dagens allmøte i SSB.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Forsker Erling Holmøy, som er blant de rundt 25 forskerne som har fått beskjed om at de ikke får fortsette i forskningsavdelingen etter omorganiseringen, deltar ikke på dagens allmøte i SSB.

– Hvordan er stemningen der inne akkurat nå?

– Jeg har bare sittet på mitt kontor og svart på noen mailer og egentlig ikke snakket med så mange, sier Holmøy.

Han sier til pressekorpset som er møtt opp utenfor SSB fredag formiddag at han ikke ønsker å svare på spørsmål om han har tillit til SSB-sjef Christine Meyer.

Forskeren forteller at hendelsene de siste ukene ikke ligner noe han har opplevd i sine over 30 år i byrået.

– Er du fortsatt forsker eller har du fått ny jobb?

– Jeg har ikke fått noe konkret tilbud om jobb i SSB. Jeg har sondert litt arbeidsmarkedet utenfor SSB. Arbeidssituasjonen har vært umulig, på den måten at det har vært helt umulig å konsentrere seg om de tingene jeg hadde planlagt å skrive og fullføre, svarer Holmøy.

– Hva håper du kan komme ut av dagen i dag?

– Jeg skulle ønske at respekten for godt arbeid i SSB raskt ble gjenvunnet. Og spesielt den delen av virksomheten som jeg tilhører. Den kan vanskelig skje på noen god måte utenfor SSBs forskningsavdeling.(Vilkår)

Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.