Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Politikk

Taus SSB-sjef på vei inn til møte med Siv Jensen

SSB-direktør Christine Meyer forholdt seg taus fredag på vei inn til det tredje oppklaringsmøtet med finansminister Siv Jensen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Fredag morgen møter SSB-direktør Christine Meyer på finansminister Siv Jensens kontor for tredje gang på litt over en uke.

Meyer kom gående alene fra SSB til departementet fredag formiddag. Hun måtte bane seg vei gjennom pressekorpset utenfor Finansdepartmentet.

Hun ville ikke svare på spørsmål om hennes fremtid som SSB-sjef, og sa hun kom tilbake etter møte med finansministeren.

Klokken 11 skal Meyer holde et allmøte for de SSB-ansatte. Det er ventet at Meyer fredag vil gå av som SSB-sjef.

Dette er saken

  • Den pågående omorganiseringsprosessen i Statistisk sentralbyrå har skapt mye uro både innad i byrået og eksternt.
  • I oktober ble det kjent at rundt 25 av forskerne i forskningsavdelingen flyttes over til statistikkavdelingene i byrået.
  • Mandag i forrige uke ble Meyer kalt inn til et oppklaringsmøte med finansminister Siv Jensen. Da ble omorganiseringen satt midlertidig på vent, og de to ble enige om et nytt møte onsdag denne uken.
  • Etter onsdagens møte ble det klart at Meyer og Jensen skal ha nok et oppklaringsmøte fredag.
  • Parallelt med omorganiseringen, har Finansdepartementet satt ned et utvalg som skal vurdere statistikkloven og SSBs virksomhet. Utvalget skal levere sin rapport innen 15. desember.
Vis mer

Etter det andre oppklaringsmøtet onsdag, ble de to enige om å møtes nok en gang. I mellomtiden har det vært en dramatisk utvikling i saken. Torsdag ettermiddag meldte flere medier at Meyer vil trekke seg fra stillingen på grunn av manglende tillit fra finansdepartementet.

Jensen unnlot onsdag å svare på direkte spørsmål om hun fortsatt har tillit til SSB-direktøren.

Jensen svarte i stedet at det avgjørende i saken nå er at SSB oppfattes som uavhengig.

— De har vært det og skal være det, sa Jensen.

Etter at det oktober ble det kjent at rundt 25 av forskerne i forskningsavdelingen flyttes over til statistikkavdelingene i byrået, har det skapt særlig reaksjoner at Erling Holmøy, som er forskeren bak regnskap om hva innvandring vil koste landet på sikt, er blant dem som ikke får fortsette i avdelingen.

SSB-sjef Christine Meyer har tidligere omtalt innvandrerregnskapene som «et sårt punkt» og er blitt beskyldt for å ha politiske motiver for omorganiseringen, noe hun selv har avvist.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Christine Meyer SSB Siv Jensen Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.