Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Statsminister pg partileder Erna Solberg kan glede seg over at Høyre nå er landets største parti. Foto: Nicklas Knudsen
Statsminister pg partileder Erna Solberg kan glede seg over at Høyre nå er landets største parti. Foto: Nicklas Knudsen les mer

Politikk

Høyre størst på ny måling

Ap får 25,1 prosent oppslutning på siste partibarometer fra Opinion, ned 0,7 prosentpoeng fra forrige måling. Høyre er det største partiet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

På ett år har Ap falt med 11 prosentpoeng på Opinions målinger.

– At Ap ikke har klart å mobilisere i høst, henger sammen med et dårlig halvår. For å komme seg ut av det må Arbeiderpartiet på banen og snakke om politikk igjen. I det siste har det handlet mye om andre ting enn politikk, som meningsmålinger i valgkampen og interne uenigheter etterpå. Det begeistrer selvfølgelig ikke velgerne, sier daglig leder Marte Gerhardsen i Tankesmien Agenda til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

SV og Senterpartiet kan notere en liten framgang, på henholdsvis 1,4 og 0,6 prosentpoeng til 7,3 og 11,2 prosents oppslutning i målingen.

Deler ikke Kolbergs frykt

De siste årene har tradisjonelt store sosialdemokratiske partier i Europa nærmest kollapset. Tidligere partisekretær Martin Kolberg i Ap har advart mot at det samme kan skje her. Men Gerhardsen deler ikke den frykten.

– Jeg har ingen grunn til å tro at Arbeiderpartiet nå er inne i samme dårlige trend som vi har sett i en del andre land, sier hun.

De øvrige partiene har følgende oppslutning (endring fra sist måling i parentes): Høyre 25,7 (-1,0), Frp 14,9 (som sist), KrF 4,0 (-0,1), Venstre 4,3 (+0,2), Rødt 2,8 (+0,6) og MDG 3,8 (-1,1).

Meningsmålingen er basert på 956 intervjuer foretatt mellom 31. oktober og 6. november. Feilmarginen varierer fra 1 til 3 prosentpoeng.(Vilkår)

Høyre Arbeiderpartiet Marte Gerhardsen Tankesmien Agenda Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.