Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Her kjører en førerløs buss nedover en gate i Las Vegas onsdag. Tidligere på dagen kolliderte en av bussene to timer etter at tjenesten ble satt ut i drift. Foto: Regina Garcia Cano/AP photo/NTB scanpix
Her kjører en førerløs buss nedover en gate i Las Vegas onsdag. Tidligere på dagen kolliderte en av bussene to timer etter at tjenesten ble satt ut i drift. Foto: Regina Garcia Cano/AP photo/NTB scanpix les mer

Motor

Førerløs buss krasjet etter to timer i drift

En førerløs minibuss krasjet i Las Vegas snaut to timer etter at den ble satt i drift. Ingen personer kom til skade i uhellet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Politiet i byen opplyser onsdag at bussen kollidert med trekkvognen til et vogntog. Årsaken til sammenstøtet er ikke avklart.

Mindre enn to timer før uhellet hadde lokale tjenestemenn holdt en innvielsesseremoni for det de omtalte som landets første pilotprosjekt med en selvkjørende busstjeneste rettet mot et allment publikum.

Konduktør er med

Selv om den kjører selv og verken har ratt eller pedaler, er ikke bussen helt ubemannet. En konduktør er med og supplerer datasystemene som overvåker driften av minibussen, som kan ta tolv passasjerer.

Titalls mennesker hadde møtt opp for å ta en gratistur i sentrum av byen som først og fremst er kjent for gambling, underholdning og store messer.(Vilkår)

Førerløse biler Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.