Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Arbeidsliv

SSB-sjefen til nok et møte med finansministeren fredag

SSB-sjef Christine Meyer skal fredag møte finansminister Siv Jensen til et tredje oppklaringsmøte om omorganiseringen i statistikkbyrået.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det blir et tredje oppklaringsmøte mellom SSB-sjef Christine Meyer og finansminister Siv Jensen (Frp) om omorganiseringsprosessen i statistikkbyrået. Det er klart etter oppklaringsmøtet de to hadde onsdag, som var det andre på litt over en uke.

Neste møte finner sted fredag denne uken.

– Jeg har hatt et godt møte med finansminister Siv Jensen i dag. Vi har diskutert tiltak for å skape ro rundt omorganiseringsprosessen i SSB. Situasjonen er fortsatt komplisert og vi trenger noe mer tid. Jeg ser frem til å diskutere dette videre i et nytt møte med finansministeren på fredag, sier SSBs administrerende direktør Christine Meyer i en uttalelse.

Etter onsdagens møte med finansministeren forlot Meyer Finansdepartementet uten å snakke med et stort pressekorps som hadde møtt opp utenfor.

SSB-sjefen har vært i hardt vær etter at det for noen uker siden ble kjent at 25 forskere flyttes fra forskeravdelingen til statistikkavdelingene i byrået.

Omorganiseringen har fått stor oppmerksomhet. SSB-direktøren er blitt beskyldt for å ha politiske motiver, noe hun selv har avvist.

Parallelt med omorganiseringen i SSB, har Finansdepartementet satt ned et utvalg som skal vurdere statistikkloven og SSBs virksomhet. Utvalget skal levere sin rapport innen 15. desember.

Før helgen vedgikk statistikklovutvalget leder, professor Nils-Henrik von der Fehr ved Universitetet i Oslo (UiO), at Meyers omorganisering ikke kom på best tenkelig tidspunkt.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
SSB Christine Meyer Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.