Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Arbeidsliv

Møtet mellom SSB-sjefen og Siv Jensen (Frp) er avsluttet

Onsdag morgen møttes SSB-sjef Christine Meyer og finansminister Siv Jensen (Frp) til et nytt møte om omorganiseringen i byrået. Utfallet av møtet er fremdeles uklart.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Møtet mellom SSB-sjef Christine Meyer og finansminister Siv Jensen (Frp) onsdag morgen er avsluttet, opplyser Therese Riiser Wålen i Finansdepartementet til DN. Det er ikke klart hva som ble utfallet av møtet.

Wålen viser til at Jensen vil møte pressen i vandrehallen i Stortinget senere i dag.

Møtet startet klokken 08.15, og et stort pressekorps har ventet uten for departementet. Meyer ble ikke observert på vei ut av møtet, og tok dermed bakveien.

Dette er saken

  • I august 2016 satt SSB-ledelsen ned en gruppe som skulle utarbeide byråets fremtidige forskningsstrategi.
  • Strategigruppen leverte sin rapport i januar og ga forskerne omfattende kritikk. Man anbefalte å redusere forskningsavdelingen fra 80 til 25–35 personer.
  • I mars opplyste SSB-sjef Christine Meyer i et internt notat at hun ikke ønsker å kutte fullt så mange stillinger i forskningsavdelingen som strategigruppen foreslo.
  • Forrige uke skrev Klassekampen at prosessen ender med at 25 av forskerne flyttes over i statistikkavdelingene. Forskningsavdelingen vil fremover telle 48 ansatte. De fleste forskerne fikk ifølge Klassekampen denne uken beskjed om de fikk fortsette i forskningsavdelingen eller ikke.
  • Totalt jobber det i dag 856 personer i SSB. Fremover skal 100 til 120 stillinger i statistikkavdelingene kuttes gjennom frivillig og naturlig avgang.
Vis mer

SSB-sjefen har vært i hardt vær etter at det for noen uker siden ble kjent at 25 forskere flyttes fra forskeravdelingen til statistikkavdelingene i byrået.

Onsdag var Meyer i et nytt møte på finansministerens kontor for å orientere om situasjonen. Svarene Siv Jensen (Frp) fikk på møtet mellom de to i forrige uke, var ikke nok.

Omorganiseringen har fått stor oppmerksomhet. SSB-direktøren er blitt beskyldt for å ha politiske motiver, noe hun selv har avvist.

Parallelt med omorganiseringen i SSB, har Finansdepartementet satt ned et utvalg som skal vurdere statistikkloven og SSBs virksomhet. Utvalget skal levere sin rapport innen 15. desember.

Før helgen vedgikk statistikklovutvalget leder, professor Nils-Henrik von der Fehr ved Universitetet i Oslo (UiO), at Meyers omorganisering ikke kom på best tenkelig tidspunkt.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
SSB Christine Meyer Siv Jensen Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.