Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Arbeidsliv

Møtet mellom SSB-sjefen og Siv Jensen (Frp) er avsluttet

Onsdag morgen møttes SSB-sjef Christine Meyer og finansminister Siv Jensen (Frp) til et nytt møte om omorganiseringen i byrået. Utfallet av møtet er fremdeles uklart.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Møtet mellom SSB-sjef Christine Meyer og finansminister Siv Jensen (Frp) onsdag morgen er avsluttet, opplyser Therese Riiser Wålen i Finansdepartementet til DN. Det er ikke klart hva som ble utfallet av møtet.

Wålen viser til at Jensen vil møte pressen i vandrehallen i Stortinget senere i dag.

Møtet startet klokken 08.15, og et stort pressekorps har ventet uten for departementet. Meyer ble ikke observert på vei ut av møtet, og tok dermed bakveien.

Dette er saken

  • I august 2016 satt SSB-ledelsen ned en gruppe som skulle utarbeide byråets fremtidige forskningsstrategi.
  • Strategigruppen leverte sin rapport i januar og ga forskerne omfattende kritikk. Man anbefalte å redusere forskningsavdelingen fra 80 til 25–35 personer.
  • I mars opplyste SSB-sjef Christine Meyer i et internt notat at hun ikke ønsker å kutte fullt så mange stillinger i forskningsavdelingen som strategigruppen foreslo.
  • Forrige uke skrev Klassekampen at prosessen ender med at 25 av forskerne flyttes over i statistikkavdelingene. Forskningsavdelingen vil fremover telle 48 ansatte. De fleste forskerne fikk ifølge Klassekampen denne uken beskjed om de fikk fortsette i forskningsavdelingen eller ikke.
  • Totalt jobber det i dag 856 personer i SSB. Fremover skal 100 til 120 stillinger i statistikkavdelingene kuttes gjennom frivillig og naturlig avgang.
Vis mer

SSB-sjefen har vært i hardt vær etter at det for noen uker siden ble kjent at 25 forskere flyttes fra forskeravdelingen til statistikkavdelingene i byrået.

Onsdag var Meyer i et nytt møte på finansministerens kontor for å orientere om situasjonen. Svarene Siv Jensen (Frp) fikk på møtet mellom de to i forrige uke, var ikke nok.

Omorganiseringen har fått stor oppmerksomhet. SSB-direktøren er blitt beskyldt for å ha politiske motiver, noe hun selv har avvist.

Parallelt med omorganiseringen i SSB, har Finansdepartementet satt ned et utvalg som skal vurdere statistikkloven og SSBs virksomhet. Utvalget skal levere sin rapport innen 15. desember.

Før helgen vedgikk statistikklovutvalget leder, professor Nils-Henrik von der Fehr ved Universitetet i Oslo (UiO), at Meyers omorganisering ikke kom på best tenkelig tidspunkt.(Vilkår)

SSB Christine Meyer Siv Jensen Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.