Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Her letter helikopteret med president Donald Trump fra marinebasen i Seoul på vei til grensesonen mellom Nord- og Sør-Korea. Men været gjorde at helikopteret måtte snu. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/NTB scanpix
Her letter helikopteret med president Donald Trump fra marinebasen i Seoul på vei til grensesonen mellom Nord- og Sør-Korea. Men været gjorde at helikopteret måtte snu. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/NTB scanpix les mer

Utenriks

Helikopter måtte snu - Trump gikk glipp av besøk i den berømte grensesonen

Donald Trump planla å besøke den demilitariserte grensesonen mellom Nord- og Sør-Korea onsdag, men dårlig vær hindret den amerikanske presidenten.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Trumps helikopter hadde fløyet nesten hele turen fra Seoul, men måtte gjøre vendereis på grunn av været. Det var tåke og svært dårlig sikt området.

Et besøk til den berømte sonen som skiller de to koreanske statene har blitt en tradisjon blant amerikanske presidenter. Samtlige presidenter siden Ronald Reagan har besøkt grenseområdet – George Bush senior nøyde seg riktignok med besøket han gjennomførte mens han var Reagans visepresident – men for Trump ble det altså ikke noe av. I hvert fall ikke i denne omgang.

Planen var å besøke sonen sammen med Sør-Koreas president Moon Jae-in. Utflukten hadde vært planlagt i lang tid, men av hensyn til sikkerheten var den ikke kjent før den ble avlyst onsdag.

– Jeg tror han er ganske frustrert over at han måtte endre planene, sier presidentens talskvinne Sarah Huckabee Sanders.

En tjenestemann i Det hvite hus sa før Trumps Asia-tur at besøkene til den strengt bevoktede grensen har blitt en klisjé.(Vilkår)

Donald Trump Sør-Korea Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.